|

Bu yıl yüzde 4 büyürüz

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Ekonomik kriz var diyenler ekonomi literatürüne ihanet etmiş olurlar. İlk iki çeyreğimizde biliyorsunuz büyüme gerçekleşti, yıl sonu itibarıyla yüzde 4 bir büyüme tahminimiz var” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 20:58 - 29/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Geçici Bakanlar Kurulu'nda ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevini Ali Babacan'dan devralan Cevdet Yılmaz, “Kasım seçimleriyle birlikte 2016'ya giderken belirsizliklerin azaldığı, istikrarın güçlendiği ve Türkiye'de demokrasinin daha ileri noktalara geldiği bir ortamda kalkınmamızı devam ettireceğimize yürekten inanıyorum” dedi. Cevdet Yılmaz, Geçici Bakanlar Kurulu açıklanmadan önce TV Net kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cevdet Yılmaz, finansal piyasalarda dalgalanma olduğunu ancak bunun Türkiye'nin büyümesini engellemediğini ve ülkenin büyümeye devam ettiğini söyledi. Ekonomik krizden bahsedilemeyeceğini vurgulayan Yılmaz, “Ekonomik kriz var diyenler ekonomi literatürüne ihanet etmiş olurlar. İlk iki çeyreğimizde biliyorsunuz büyüme gerçekleşti, yıl sonu itibarıyla % 4 bir büyüme tahminimiz var, inşallah ona yakın mertebelerde bir büyümeyi de başaracağız” diye konuştu.



1 KASIM SEÇİMİ İSTİKRAR GETİRİR


Uzun süredir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına ve AK Parti'ye yönelik, uluslararası destek gören bir yıpratma kampanyası bulunduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu: “Bunun bir ayağı da ekonomi. Ekonomiyi zayıflatarak, zayıflamasa bile ekonominin algısını bozarak, yani sanki başarısız bir ekonomik durum varmış gibi bir algı oluşturarak bunun üzerinden siyaseti zayıflatmaya çalışanlar var. Şuna yürekten inanıyorum, Kasım seçimlerinden sonra inşallah çok daha farklı bir siyasi yapılanma oluşacak, bunun getireceği öngörülebilirlikle, güven ortamıyla ekonomimiz daha yüksek büyüme gösterecek inşallah ve daha rekabetçi şekilde yola devam edecek. Yapısal reformlarımızı da gerçekleştirme imkanına kavuşmuş olacağız.”


#Ali Babacan
#Cevdet Yılmaz
#ekonomi
9 yıl önce