|

Buraya piyango vurdu!

O daha hizmete girmeden gayrimenkul fiyatları yükseldi...

İha
00:00 - 7/12/2012 Cuma
Güncelleme: 10:42 - 7/12/2012 Cuma
Yeni Şafak
Buraya piyango vurdu!
Buraya piyango vurdu!

Yapımı devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesi Sapanca'da gayrimenkul fiyatlarının artmasına sebep oldu.

Tamamlandığında Ankara-İstanbul arasını 3 saate indirecek proje kapsamında mevcut hatlardan bağımsız 533 kilometre uzunluğunda çift hatlı hızlı demiryolu hattı döşenecek. 2013 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanan Ankara-İstanbul YHT projesi dahilinde tüm güzergah üzerinde olduğu gibi Sapanca''da da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İlçeden geçecek demir yolunun bulunduğu alanda ise kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.

Bölgedeki YHT istasyonun Sapanca''da olacak olması ise ilçede gayrimenkul fiyatlarının yüksek oranda artmasına sebep oldu. Hızlı Trenin daha hizmete girmeden yaşanan artışlar ise ilçede hizmet veren emlakçıların tepkisini çekiyor.

EMLAK SATIŞLARI ARTACAK

Hızlı Trenin Sapanca emlak piyasasına hareket getireceğini düşünerek yanıldıklarını belirten Tesa Emlak yöneticisi Emre Çelik ''İstasyon nerde kurulacak, yol güzergahı nerede olacak, ne zaman başlanacak ne zaman bitecek halen kesin olarak belli olmasa da şimdiden gayrimenkul sahiplerinin yüzünü güldürmüş görünüyor. Emlak satışları artacak, hem alıcı, hem satıcı hem de komisyoncu bu işten karlı çıkacaktı ve Sapanca''nın emlak ekonomisi şaha kalkacaktı ancak yanıldık. Sapanca''da emlak fiyatlarını orantısız şekilde yükselten gayrimenkul sahipleri, hem dışarıdan gelecek yatırımcıları hem de içerideki yatırımcıları korkutuyor. Tabii ki rayiç bedeller hakkı dahilinde yükselecek. Ancak bazı gayrimenkul sahipleri hızlı trenin sanki kendi arsalarının ortasından geçeceğini düşünerek fiyatları çıkarabildikleri kadar yukarı çekiyor. Dolayısı ile ne satıcı, ne alıcı nede komisyoncu memnun'' dedi.


11 yıl önce