|

Büyük buluşma haftaya

24-30 Kasım haftasında dünya ekonomisi İstanbul'da buluşacak. MÜSİAD Başkanı Olpak, 103 ülkeden 7 bin işadamını, 200 bin Türk iş adamıyla bir araya getirmek üzere tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Yeni Şafak
08:14 - 21/11/2014 vendredi
Güncelleme: 06:16 - 21/11/2014 vendredi
Diğer

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, İslam dünyası liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi'nin, 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı ile eş zamanlı olarak 26-30 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirterek, "IBF Kongresi ve fuarımızın açılışıyla birlikte, dünya ekonomisinin kalbi İstanbul'da atmaya başlayacak" dedi. Olpak, bu yıl 24-30 Kasım tarihleri arasında MÜSİAD haftası olarak planladıkları etkinliklerde, iş dünyası ile birlikte olacaklarını belirterek, Asya'dan Avrupa'ya ve Amerika'ya, Orta Doğu'dan Afrika ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri'ne kadar uzanan bir coğrafyada yer alan 103 ülkeden gelecek 7 bin seçkin iş adamını 200 bin Türk iş adamıyla bir araya getirmek üzere tüm hazırlıkların tamamlandığını anlattı.  


ŞÖLENE HAZIRLANIYORUZ 

MÜSİAD haftası ile "4. Filistin İş Forumu (PBF)" ve "30. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK)" toplantılarının eş zamanlı yapılacağını anımsatan Olpak, şunları kaydetti: "Biliyorsunuz IBF, İSEDAK'ın resmi İş Forumu'dur. Tabiri caizse İstanbul, hatta tüm Türkiye ve bölgemiz, büyük bir şölene hazırlanıyor. Bu yıl MÜSİAD Fuarları ve IBF Kongrelerini en görkemlisini gerçekleştiriyoruz. IBF Kongresi ve fuarımızın açılışıyla birlikte, dünya ekonomisinin kalbi İstanbul'da atmaya başlayacak. Finans, teknoloji, ticaret, ikili iş görüşmeleri, ortaklıklar, anlaşmalar ile haftanın her günü ve her dakikası dolu dolu geçecek."   


ANADOLU TURU YAPTIRACAK 

Yurtdışından gelen konukların bir kısmını 28 Kasım Cuma günü sektörel ve bölgesel iş eşleştirmesiyle, Bölgesel İş Forumları düzenlemek üzere, Anadolu'ya götüreceklerini belirten Olpak, burada amaçlarının, Türkiye'nin İstanbul'dan ibaret olmadığını ve Türkiye'nin farklı değerlerini ve şehirlerini, konuk iş adamlarına gösterebilmek olduğunu anlattı. 


Yatırım fırsatları 

Olpak, bu programlarda, yüz yüze görüşmeler, yerinde sanayi bölgesi ve firma ziyaretleri, şehrin kültürel ve ticari dokusunu paylaşacak geziler ve kalkınma ajanslarının yatırım imkanlarını misafirlerle paylaşacaklarını aktararak, bu kapsamda Bursa, Tekirdağ, Konya ve Malatya merkez olmak üzere ilgili bölgelere gidileceği bilgisini verdi.  

#MÜSİAD
#18. Uluslararası İş Forumu
#Nail Olpak
#İSEDAK
il y a 9 ans
default-profile-img