|

Büyüme tahminleri düştü

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), yılın ilk çeyreğindeki "beklenmedik" zayıf gelişme nedeniyle 2015 ve 2916 yılları için küresel ekonomik büyüme tahmilerini düşürdü .

Yeni Şafak
13:23 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:25 - 3/06/2015 Çarşamba
DHA

OECD'nin Ekonomik Görünüm raporunda, 2015 yılına ilişkin küresel büyüme tahmini, geçtiğimiz Kasım'daki yüzde 3.6'den yüzde 3.1'e ve 2016 yılı için yüzde 3.9'dan yüzde 3.8'e indirildi. OECD Türkiye için ekonomik büyüme tahminini de 2015 yılı için yüzde 3.2'den yüzde 3.1'e, 2016 büyüme tahminini de yüzde 4'ten yüzde 3.9'a çekti.



OECD raporunda, küresel toparlanmanın büyük ekonomilerin merkez bankaları tarafından gerçekleştirilen genişlemeci para politikaları ve güçlenen doların diğer ülkelerin ihracatlarını ucuzlatmasıyla da destek bulduğu vurgulandı ve şu değerlendirmeye yer verildi:



"Küresel büyüme yılın ilk çeyreğinde, krizden bu yana geçen tüm çeyreklerden zayıftı. Her ne kadar bu zayıflama bir geçiş olarak kabul edilse de, yeni teknolojilerin gelişmesini zayıflatan cansız yatırımlarında etkisiyle üretim büyümesindeki yavaşlama hayal kırıklığı yaratıyor."



Küresel gelişmeleri değerlendiren OECD Genel Sekreteri Angel Gurria da, "Küresel ekonomi büyümeye odaklandı ancak toparlanma zayıf kalmaya devam ediyor ve yatırımlar henüz kalkışa geçmedi" dedi. Guirra'ya göre, güçlü ve sürdürülebilir büyüme aşamasına bir türlü geçilememesi, istihdam kayıpları, yaşam standartlarında bozulmalara neden oluyor

#OECD
#Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü
#büyüme tahminleri
9 yıl önce