|

Cep''te uyarı kalsın

Faturalı ve ön ödemeli cep telefonu abonelerinin yaklaşık yüzde 60''ının uyarı tonu istediği belirlendi. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, ücretsiz olan bu hizmetin bir tüketici hakkı olarak sunulduğunu söyledi.

Hamide Hangül
00:00 - 3/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:09 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Cep''te uyarı kalsın
Cep''te uyarı kalsın

Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) kararıyla devreye giren ''numara taşıma'' sonrasında aramalara gelen ''bip sesi uyarı tonu'', tartışmalarla yeniden gündeme geldi. BTK''nın görüşlere açtığı ve uygulamanın kaldırılmasını da içeren Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği''ni değerlendiren Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, ''Arama yapan abonelerin nasıl ücretlendirileceğine dair bir fikri olması için bu bilgilendirmeye ihtiyacı var. Biz çok net olarak abonelerin bundan faydalandığını, kesinlikle devam etmesini, aksi takdirde müşteri şikayetlerine yol açabileceğini düşünüyoruz'' dedi.

CEP ABONESİ ''UYARI'' DEDİ

Sevilengül, Turkcell''in servis ve hizmetlerini anlattığı basınla sohbet toplantısında, bu konuda IPSOS araştırma şirketinin ''Ağustos 2014'' araştırmasını paylaştı. Abonelerin büyük bölümünün uygulamanın devamını istediğinin bu araştırmada ortaya çıktığını söyleyen Sevilengül, bu oranın yüzde 56 ile yüzde 61 arasında değiştiğini söyledi.

İSTENMEYEN SMS''LERE SON

Turkcell''in 34,6 milyon aboneye hizmet verdiğini belirten Sevilengül, esnaftan çiftçiye, emekliden memura birçok kesime özel teknolojik uygulamalar geliştirdiklerini söyledi. Sevilengül, hizmetleri kapsamında istenmeyen SMS bildirimlerini abonelerinin, geliştirdikleri teknoloji ile engelleyebildiğini bildirdi.

Evdeki malzemeye göre ''cep''ten yemek tarifi

Akıllı Kadınlar Kulübü ile ev kadınlarına yönelik birçok teknolojik yenilik sunduklarını söyleyen Sevilengül, özellikle Yemek Guru uygulaması ile buzdolabındaki malzeme ve evdeki erzaka göre yemek tarifinin anında cep telefonuna geldiğini söyledi. Ev kadınlarının internette müthiş vakit geçirdiğine işaret eden Sevilengül, en fazla facebook ve oyun portallarını kullandıklarını, hazırladıkları ''Akıllı Kadınlar Kulübü'' facebook sayfasını 600 kadının kullandığını söyledi. Sevilengül, Turkcell İletişim Merkezi''nde çalışan 11 bin kişinin,abonelerin bir saatte gönderdiği 90 bin SMS''i yanıtladığını sözlerine ekledi.

Yurt içi tarife 50 ülkede geçerli

Yurt dışı ses ve data ücretleri konusuna da değinen Sevilengül, Turkcell''i tercih edenlerin mevcut tarifelerini yurt dışında da kullanabileceklerini belirtti. Akıllı Yurtdışı Tarifesi''nin 50 ülkede geçerli olduğunu da hatırlatan Sevilengül, ''Müşterilerimiz her 30 dakika konuşmaya veya her 30 MB''lik kullanıma 25 TL ödüyor. Müşterilerimiz, eğer ihtiyaç duyarlarsa, günlük 25 TL''ye cep telefonu veya tabletleri için 250MB data satın alabilirler. Amacımız, yurtdışı kullanımlarda, gelecek dönemlerde de daha fazla avantaj sunabilmek'' dedi.


10 yıl önce