|

Ciddiyetsiz Hesapsız Partisi

AK Parti İzmir milletvekili adayı İbrahim Turhan; CHP’nin uçuk ve birçoğu AK Parti iktidarında yıllar önce yerine getirilmiş vaadlerde bulunduğunu söyledi. Turhan, ‘Ciddiyetsiz ve Hesapsız Partisi’ olarak nitelendirdiği CHP kurmaylarının kafalarının karışık olduğunu kaydetti.

Yeni Şafak
04:00 - 23/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:58 - 22/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan; CHP'nin uçuk, temeli olmayan ve birçoğu AK Parti iktidarında yıllar önce yerine getirilmiş vaadlerde bulunduğunu söyledi. Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı ve Borsa İstanbul Başkanlığı gibi kritik görevlerde bulunan Turhan, CHP'nin, AK Parti iktidarları tarafından zaten yıllardır uygulanan birtakım uygulamaları seçim vaadi olarak gösterme şaşkınlığı içinde olduğuna dikkat çekti. Turhan; 'Ciddiyetsiz ve Hesapsız Partisi' olarak nitelendirdiği CHP kurmaylarının kafalarının karışık olduğunu kaydetti.



CHP BU YAPILANLARDAN HABERSİZ KONUŞUYOR


Okullaşma oranını arttırmak için yıllardır verilen öğrenci yardımı, Organize Sanayi Bölgeleri'nde okullaşmanın teşviki, yurtlarda bedava internet, ücretsiz genel sağlık sigortası ve koruyucu hekimlik gibi uygulamaların zaten yıllardır Türkiye'de uygulandığına dikkat çeken İbrahim Turhan, “Örneğin çocuklara okula göndermek şartıyla yardım yapmak yaklaşık 10 yıldır AK Parti'nin yaptığı uygulama. 2013'ten beri tüm devlet yurtlarınaa ücretsiz internet zaten var. Genel Sağlık sigortası yardımı alanların sayısı 7 milyon kişiye buldu. CHP çıkmış 3,2 milyon kişiden bahsediyor. Ne yapacaklar. 4 milyon kinin genel sağlık sigortası yardımını kesecekler mi?” diye sordu.



KURMAYLARININ KAFASI KARIŞIK


Asgari ücretin bin 500 liraya çıkarılması vaadi konusunda CHP kurmaylarından Faik Öztrak ile Zekeriya Temizel'in birbiriyle çelişen açıklamalar yardığını dikkat çeken Turhan, “Öztırak, asgari ücretin bin 500 liraya çıkarılmasının devlete bir maliyeti olmayacağını söylüyor. Devlette kimsenin asgari ücretle çalışmadığını söyleyen Öztırak, taşeron iççilerini kadroya alacaklarını belirtiyor. Ancak bu durumda ortaya çıkacak istihdam maliyetine açıklık getiremiyor. Asgari ücret artışıyla ilgili Zekeriya Temizel ise ek maliyetin işletmelerin üzerinde olmayacağını savunuyor. Çünkü asgari ücretten vergi alınmayacağını söylerken, Faik Öztrak ise bunun devlete yük getirmeyeceğini söylüyor. Vaadlerin kaynağı sorulduğunda köşeye sıkışıp farklı söylemlerde bulunuyorlar” diye konuştu.



CHP'NİN HAYALLERİ YAPTIĞIMIZIN GERİSİNDE


CHP'nin 100 günlük bir iktidar planlar gibi program geliştirdiğine de dikkat çeken İbrahim Turhan, şu değerlendirmelerde bulundu, “Biz 2023, 2053 ve 2071'den bahsederken CHP, 100 günlük maliyet hesaplarıyla uğraşıyorlar. 1993'ün Demirel'i gibi “kim ne veriyorsa ondan bir fazla” mantığıyla hareket ediyor. Böyle seçim bildirgesi olmaz. Ben CHP'ye Hesapsız ve Ciddiyetsiz Parti diyorum artık. Ama herkes bundan emin olsun ki AK Parti işçi ve emeklimizin durumunu ilerleyen yıllarda daha da iyileştirecektir” dedi.



Eleştirdikleri sosyal yardımlara sarıldılar


AK Parti hükümetlerinin yaptığı sosyal hizmetleri eleştiren CHP'nin bu konuda da kafasının karışık olduğunu anlatan Turhan, şunları kaydetti: Zaten CHP'nin geçmişinde yani 1994'te IMF'nin kapısında Türkiye'yi muhtaç bırakmak var. 1994'te IMF ile ağır bir stand-by anlaşması imzalayan DYP'nin otağı parti; CHP'nin bir ayağını oluşturduğu SHP'ydi. 1999'da yine bir başka koalisyon hükümeti Türkiye'yi IMF'ye karşı el pençe divan pozisyonuna soktu. O dönemin bakanları şimdi İzmir'den milletvekili adayı gösterildi. Bunların reçeteleri Türkiye'yi Yunanistan gibi IMF kapısına düşürür.”




#Ciddiyetsiz ve Hesapsız Partisi
#chp
#Faik Öztrak
#İbrahim Turhan
9 yıl önce