|

Çifçiye borç erteleme müjdesi

Yozgat'ta düzenlenen seçim mitingine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kuraklık nedeniyle çiftçi borçlarının erteleneceğini ve tohumluk desteği verileceğini söyledi

İha
00:00 - 28/06/2007 Perşembe
Güncelleme: 17:58 - 28/06/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Çifçiye borç erteleme müjdesi
Çifçiye borç erteleme müjdesi

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çiftçiye borçları erteleme ve tohumluk desteği müjdesini verdi.



Kendi dönemlerinden önce Ziraat Bankası'nın çiftçiye yüzde 19 faiz ile kredi verdiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Şimdi kredi yüzde 7 ile 13 olarak uygulanmaktadır. Ülkemizde kuraklık var, kuraklık sebebiyle çiftçi borçlarını erteliyoruz ve en düşük faiz olan yüzde 7 oranının uygulayıp, ayrıca tohumluk desteği vereceğiz. Bu konuyu dün tarım, maliye ve hazine bakanımız ile görüştük ve kararını verdik" dedi.



Tarım Bakanlığı, Hazine ve Ziraat Bankası ile birlikte bir çalışma başlattıklarına değinen Başbakan Erdoğan, "1 Mayıs'tan itibaren damlama sistemi ile arazilerimizi sulama çalışması başlattık. Kanal sistemi ile sulamayı kaldırıyoruz. Artık toprağın altına hatlarımız çekelim bilişim teknolojisi ile bunları donatalım, bir araziye ne kadar su gerekiyorsa bilgisayarlı sistemle sulayalım. Bu projeden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz tarım il müdürlüklerine müracaatını yaparak uygulamayı başlatacak. Buuygulamaya 5 yıl ödemeli sıfır faiz ile kredi verilmekteyiz. Kredinin faizini ise Tarım Bakanlığı ile hazine ödeyecek" şeklinde konuştu.


17 yıl önce