|

Çipuraya bayıldılar

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, Seul'de katıldıkları "Seafood Show Fuarı" ndan sergiledikleri çipura ve levreğe Güney Korelilerin yoğun ilgi gösterdiğini bildirdi.

Yeni Şafak
13:21 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 10:23 - 18/04/2015 Cumartesi
AA

İşliel, yaptığı yazılı açıklamada, Güney Kore ile tanıtım çalışmalarına devam ettiklerini, bu doğrultuda Türk su ürünlerini tanıtmak ve ihracat pazarlarını genişletmek amacıyla 15-17 Nisan'da Seul'de düzenlenen "Seafood Show Fuarı"na ikinci kez katıldıklarını belirtti.



Güney Kore'de su ürünlerinin ve balık çeşitleri en çok tüketilen gıda ürünleri arasında olduğunu hatırlatan İşliel, şunları kaydetti:



"Yıllık su ürünleri ithalatları 3,8 milyar dolar seviyesinde. Türkiye'den genelde deniz salyangozu, yengeç ve karides talebi var. Ayrıca artan yabancı nüfusun da etkisiyle farklı balık türlerine yönelik bir talep oluşmaya başlamış. Güney Kore ile sahip olduğumuz olumlu tarihi ilişkilerimizin de sayesinde bu durumu avantaja çevirebileceğimizi düşünüyoruz. Fuar süresince sergilenen çipura ve levreğe Korelilerin yoğun ilgisi olduğu gözlemlendi."

#su ürünleri
#levrek
#çipura
#Su Ürünleri Tanıtım Grubu
#Melih İşliel
9 yıl önce