|

Çukurova'dan Turkcell açıklaması

Çukurova Holding, İngiliz Yüksek Mahkemesi (Privy Council) tarafından dün alınan karara ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na Turkcell İletişim aracılığıyla bilgilendirmede bulundu.

Aa
00:00 - 30/07/2013 Salı
Güncelleme: 17:57 - 30/07/2013 Salı
Yeni Şafak
Çukurova'dan Turkcell açıklaması
Çukurova'dan Turkcell açıklaması

Çukurova Holding AŞ adına Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Turkcell hisselerinin mülkiyetine dair Çukurova Grubu ve Alfa Grubu arasında devam eden davaya ilişkin açıklamada, Privy Council'in Çukurova Grubu ile Rus Alfa Grubu arasında devam eden davada, 9 Temmuz 2013 tarihinde verdiği karar ile Çukurova'nın 60 gün içerisinde yaklaşık 1 milyar 565 milyon dolar ve karar tarihinden ödeme tarihine kadar işleyecek faiz tutarını Alfa'ya ödemek suretiyle söz konusu hisseleri geri alabileceğine hükmettiği anımsatıldı.

Açıklamada, "Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi dün verdiği karar ile Çukurova'nın sözkonusu hisseleri geri alması için belirlenen 60 günlük süre kısıtlamasını ucu açık olarak kaldırmıştır. Taraflar, mevcut şartlarda bir değişiklik olması halinde ya da herhalükarda 1 Aralık 2013 tarihinden sonra Privy Council'a, verilen bu ucu açık süre uzatımının koşullarının değiştirilmesi ile ilgili olarak yeniden başvurabileceklerdir. Mahkeme, ayrıca Çukurova'nın ödemesi gereken tutara ilişkin olarak işleyen faizin 30 Temmuz 2013 tarihinden itibaren işlemesinin durdurulmasına da hükmetmiş bulunmaktadır" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Karara göre, ya Sonera Holding BV ile Çukurova Holding AŞ arasında New York'ta devam eden davada New York Federal Bölge Mahkemesi'nin (US District Court for the Southern District of New York) 2013 yılının Nisan ayında vermiş olduğu ilgili tedbir kararları temyiz süreci sonucunda ortadan kalkana kadar ya da Privy Council'in Alfa veya Çukurova'nın yapacağı başvuru üzerine belirleyeceği yeni ve ileri bir tarihe kadar faiz işlemeyecektir" denildi.


11 yıl önce