|

Daha akıllı bir Türkiye için

Yeni bilgi toplumu stratejisi ve eylem planının ilan edileceğini açıklayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Akıllı şehirlere, kurumlara ihtiyacımız var, topyekun bakarsanız daha akıllı bir Türkiye’ye ihtiyacımız var” dedi.

04:00 - 19/12/2014 Cuma
Güncelleme: 23:10 - 18/12/2014 Perşembe
Diğer
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, büyüme ve istihdam odaklı hazırlanan yeni bilgi toplumu stratejisi ve eylem planının, kısa sürede kamuoyuna açıklanacağını belirtti. Vodafone Türkiye tarafından Ankara’da düzenlenen Kamuda Dijital Dönüşüm Çalıştayı’nda konuşan Kalkınma Bakanı Yılmaz, şirketlerin sadece yönetici ve çalışanlarıyla değil tüm paydaşlarıyla geleceği planlaması ve politikalarını şekillendirmesini başarılı bir uygulama olarak gördüğünü söyledi.

Dünyanın ve Türkiye’nin hızlı bir şekilde değiştiğini ve dönüştüğünü, yeni nesilin dijital dünyaya daha hızlı adapte olduğunu anlatan Yılmaz, dijitalleşmeyi, bilgi toplumuna geçişi sadece teknik bir süreç olarak görmemek gerektiğini belirtti. Yılmaz, bu sürecin yeni bir toplumsal yapı ve iş yapma biçimi anlamında da önemli olduğunu ifade etti.

3 MİLYAR İNTERNET KULLANICISI VAR

Dünyada 3 milyar internet kullanıcısı olduğunu anlatan Yılmaz, ülkeler içinde ve ülkeler arasında dengesizliklerin olduğunu, teknolojiye iyi adapte olunmaması durumunda, farklılık ve eşitsizlikleri artırma risklerinin bulunduğunu söyledi. Yılmaz, yeni teknolojilerle sosyal hayatın dönüşüme uğradığını ifade ederek, “Teknolojileri iyi kullanan, üretim ve pazarlama süreçlerine iyi yansıtan şirketler ve ülkeler rekabet gücü kazanıyorlar, bunu yapamayan ülkeler ve şirketler ise geri kalmak durumunda” dedi.

YÜZDE 96’SI SOSYAL AĞDA

Türkiye’deki internet kullanıcılarının yüzde 96’sının sosyal ağları kullandığını belirten Yılmaz, sosyal ağlarda geçirilen sürenin aylık 10,2 saat olarak hesaplandığını, sosyal ağlarında kamu hizmetleri sunumunda kullanılmasının önemli olduğunu kaydetti. Bakan Yılmaz, akıllı şehirlere ihtiyaç olduğunu dile getirdi. 

Teknolojide sıçramanın eşiğindeyiz

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ise Türkiye’nin dijital dönüşümü yolunda paydaşlarıyla etkin diyalog ve düzenli etkileşim içinde olmak gerektiğine inandıklarını söyledi. Öğüt, “En önemli stratejilerimizden biri sürdürülebilir ekonomik büyüme modeli yaratmak. Böylece ülke ekonomisindeki sürdürülebilir büyümeye katkı sunmak. 

DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Bu hedefle Kasım 2013’te Dijital Dönüşüm Hareketi adlı stratejik programımızı hayata geçirdik. Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileri ile Türkiye’de herkese ilham vermeyi misyon edindik. Vatandaşlarımıza doğrudan dokunan kamu sektöründe dijital teknolojileri tam performansla adapte etmekte mesafe kat etmemiz gerektiğine inanıyoruz” dedi.
#Cevdet Yılmaz
#Vodafone
#Dijital Dönüşüm Çalıştayı
9 yıl önce