|

Davutoğlu büyük projeyi uçakta yazıyor

Davos'ta temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı döneminde uçakta aldığı notlardan bir kitap hazırladığını kitabın isminin "Şehirler ve Medeniyetler" olduğunu söyledi.

17:30 - 23/01/2015 Cuma
Güncelleme: 18:07 - 23/01/2015 Cuma
IHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün Davos'ta Dışişleri Bakanlığı döneminde uçakta aldığı notlardan bir kitap hazırladığını kitabın isminin, "Şehirler ve Medeniyetler" olduğunu söyledi.


"Türkiye'ye aileyle tatile gelmek için en güzel zaman nedir" sorusuna ise Davutoğlu, şu yanıtı verdi: "Bu, ebeveyne 'hangi çocuğunuzu daha çok seviyorsunuz' diye sormanıza benziyor. Ben Türkiye'nin Başbakanıyım ve Türkiye'nin bütün şehirlerini yakından tanıyorum. Ve size şu an onlarca isim verebilirim. Fakat esas neyi istediğinizi bilmem lazım. Gerçek tarih içeren bir şehir istiyorsanız Mardin'e gitmenizi öneririm. Kıyıda sahilde bir tatil isterseniz size Antalya'yı bahar mevsiminde öneririm. Yazın Bodrum'u öneririm çünkü nemi daha az. Eğer ruhani bir tecrübe yaşamak isterseniz sizi benim memleketim Konya'ya davet ederim. Gerçek Osmanlı'nın izlerini taşıyan bir şehir görmek isterseniz size Bursa'yı öneririm. Dünyadaki en güzel caminin görülmesi için de Edirne'yi, Selimiye Cami'yi öneririm."


"DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİ İSTANBUL"


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Huzurlu ve doğanın bir parçası olarak tatil geçirmek isterseniz, nehir, dağ ve şehrin bir arada olduğu bir yer görmek isterseniz size Amasya şehrini öneririm. Hem doğal güzellik hem doğanın mucizelerini hem de kültürel tarih, özellikle de Hristiyan tarihini görmek isterseniz sizi Kapadokya'ya davet etmek isterim. Orada çok güzel doğal yapılar var ve yeraltında inşa edilmiş şehirler var. Ancak bunların hepsini birden görmek, bunu bir de tarihi çerçeve içinde yapmak ve doğal güzellikleri de görmek isterseniz İstanbul derim. İstanbul dünyanın en güzel şehri, sadece Türkiye'nin değil" diye konuştu.


KİTAPTA TÜRKİYE BÜYÜK YER TUTUYOR


Konya'da doğduğunu, İstanbul'da yaşadığını dile getiren Davutoğlu, şu anda "Şehirler ve Medeniyetler" adlı kitap hazırladığını, bunları dışişleri bakanlığı görevindeyken dünyayı gezdiği sırada uçağında kaleme aldığını ancak başbakan olduktan sonra daha girişini yazamadığını, kitabı bitirmeyi umduğunu kaydetti. Davutoğlu, şöyle devam etti: "Dünyadaki bütün güzel şehirlere atıfta bulundum, tabii ki Türkiye de çok önemli yer ediyor bu kitapta. Bu soruyu kim sordu bilmiyorum ama kitabımı bitirdiğimde, yayınlandığında, İngilizce'ye çevrildiğinde size hediye olarak yollayacağım"
#davutoğlu
#kitap
#şehirler ve medeniyetler
9 yıl önce