|

Denizli'ye Maldivler kumsalı

Sinpaş Yapı, Ege''nin en büyük temalı konut projesini Denizli''de yapacak. Toplam bin 900 konuttan oluşacak Aqua City projesinde firma, 750 milyon dolar ciro hedefliyor. Kumsal için Maldivler''den kum getirmeyi hedefleyen firma, projeyi yüzde 1 KDV seçeneğiyle sunacak.

HAMİDE HANGÜL / DENİZLİ
00:00 - 19/10/2014 Pazar
Güncelleme: 01:33 - 19/10/2014 Pazar
Yeni Şafak
Denizli'ye Maldivler kumsalı
Denizli'ye Maldivler kumsalı

Sinpaş''ın Denizli''deki konut projesi AquaCity''nin ön satışına başlandı. Toplam 210 bin metrekarelik alana inşa edilecek proje, toplam bin 900 konut ve 25 bin metrekarelik ticari birimlerden oluşacak. AquaCity projesinin plajlı havuzu için Maldiv''lerden 3-4 gemiyle beyaz kum getirecek olan firma, ayrıca sıfır peşinat ve 80 aya varan vade farksız ödeme seçenekleri sunacak. Projenin Denizli''de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, son 12 yılda Türkiye''de ciddi gelişme olduğunu, buna bağlı olarak konut sektörünün de geliştiğini ve temalı konut projelerinin de hız kazandığını ifade etti.

6 MİLYARLIK 10 PROJE BAŞLATACAK

Bu kapsamda kendilerinin de temalı konut projeleri geliştirdiklerini ve İstanbul''un yanı sıra, Ankara, Bursa ve Gaziantep''de inşa edilen projelerinin büyük beğeni topladığını dile getiren Çelik, ''Anadolu''yu ihmal etmedik. Yeni şehir ve bölgelerde gayrimenkul geliştirme işimiz hız kesmeden devam edecek'' dedi. Sinpaş''ın 40.yılı ile birlikte 10 yeni projeye başlayacaklarını açıklayan Çelik, ''10 yeni projeye başlıyoruz. Bu 10 projede 9 bin konut ve ciro değeri yaklaşık 6 milyar TL olacak'' dedi.

YATIRIMLARIMIZI ÖTELEMEDİK

Çelik, krizlere ilişkin bir başka soru üzerine, ''Krizlere bakarak yatırımlarımızı ötelemedik. Arazilerimiz vardı, ruhsatlarını aldık. Bunları piyasaya arz ediyoruz'' yanıtını verdi. Denizli''deki projeye halkın beklentisinin yüzde 80''inin yansıtıldığını dile getiren Çelik, ''Bu projenin Denizli''yi birçok yenilikler getireceğini düşünüyoruz. Ege Bölgesi''nin farklı şehirlerine de yatırım yapacağız'' dedi. Denizli AquaCity projesinde 'AquaBech' bulunacağını dile getiren Çelik, bunun için Maldivler''den kum getireceklerini açıklayarak, ''Maliyeti ne olursa olsun getireceğiz'' diye konuştu.

KDV YÜZDE 1, 30 AY SONRA TESLİMAT

Batı Ege Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, Denizli konut projesinde metrekare fiyatlarının 2 bin 150 TL''den başladığını ve 2 bin 500''e kadar çıktığını söyledi. Projede KDV''nin yüzde 1 olacağını açıklayan Çelik, toplamda bin 900 konut inşa edileceğini, ilk etapta 900 konutun satışa çıktığını ve ciro beklentilerinin 750 milyon TL olduğunu açıkladı. Bir haftalık sürede konutların yüzde 20''sinin satıldığını açıklayan Mahmut Sefa Çelik, ''İnşaata başladık, 30 ay sonra teslim edilecek'' açıklamasında bulundu.

9 yıl önce