|

DHMİ, yerli ambulift üretti

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Esenboğa Havalimanı Ekipman Üretim Müdürlüğünce Türkiye'nin uçağa ilk hasta nakil aracının (ambulift) üretimini gerçekleştirdiğini belirtti.

Aa
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:38 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
DHMİ, yerli ambulift üretti
DHMİ, yerli ambulift üretti

DHMİ Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, Birdal, Esenboğa Havalimanı Ekipman Üretim Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

Yurt dışından ithal edilen ambuliftin artık DHMİ atölyelerinde imal edileceğini bildiren Birdal, bunun yanı sıra konveyör, el bagaj arabası, ışıklı rüzgar tulumu, mobil kule gibi imalatların kurum imkanlarıyla üretilmesinin önemli bir başarı olduğuna dikkati çekti.

Ar-Ge çalışması olarak geliştirilen ve tamamen DHMİ'nin mühendis ve teknisyenlerinin bilgi, proje ve emeği ile bu tür araç ve sistemlerin üretiminden dolayı tebrik ve takdirlerini ifade eden Birdal, şunları kaydetti:

"DHMİ'nin kurumsal kimliği, bu tür projelerle daha da gelişip tanınarak önem kazanmakta. Yeni üretilen ambulift aracı yürüyüş motorlu şase, hidrolik çapraz makaslarla uçağa 3,5 metre yükselebilen kabin kısmı, jeneratör ile hidrolik sensörlü uçağa bindirme ve indirme kısımlarından meydana geliyor. Ülkemizde ilk kez kuruluşumuz tarafından imalatı gerçekleştirilen bu ürün, yurt dışı maliyetinin yüzde 10'u gibi bir rakamla müdürlüğümüz ekiplerince imal edildi. Bu tür güzel ve önemli çalışmalardan dolayı arkadaşlarımızı kutluyorum. DHMİ Genel Müdürlüğünün havacılık alanındaki çalışmaları artarak devam edecek."

10 yıl önce