|

Diplomatlar kusura bakmasın

Cumhurbaşkanı Erdoğan Slovakya'nın başkenti Brtatislava'daki İş Forumu'nda konuştu. Slovakya ile Türkiye'nin ekonomik ilişkilerine dikkat çeken Erdoğan, "Liderler olarak bizim görevimiz, iş adamlarının önündeki engelleri aşmaktır. Diplomatlarımız kusura bakmasın, buradalar ancak, genelde yatırımcılar diplomatik prosedürlerle karşılaşırlar, bunları hep birlikte aşacağız" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
16:37 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 17:05 - 31/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Slovakya İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;



"Genç ve nitelikli iş gücümüz ve istikrarlar büyüyen ekonomimiz, gelişen alt yapımızla, önemli bir güç konumundayız. Tarımsal üretimde Avrupa'da birinci sıradayız."



"Eğer siz girişimciye, yatırımcıya o güveni verirseniz, o da o yatırımı yapar. Girişimcilerimize verilen her desteğin, fazlasıyla ülkeye ve milllete geri döneceğine samimiyetle inanıyorum. Slovakya ile Türkiye arasında özellikle inşaat sektöründe ciddi adımlar atılacağına inanıyorum. İş adamlarımızın ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum."



Enerjinin ihtilaf değil barış kaynağı olması için uğraşıyoruz


"Enerji, en önemli kaynak. Biz, tedarikçi bir ülke değiliz, biz taşıyıcı bir ülkeyiz, ancak çok önemli bir noktada yer alıyoruz. Enerjiye yönelik boru hattı projeleri üzerinde önemle duruyoruz. Sadece tedarikçi ülkelerden enerjiyi almakla kalmıyoruz, termik santrallerle hidro elektrik santralleri ile ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Enerji ve kaynakların, ihtilaf değil, barış kaynağı olması için uğraşıyoruz."



"Hedefimiz, 2023 yılına kadar, nükleer kaynakların enerjiye katkısını yüzde 20'ye çıkarmaktır. Bu süreçte, enerji ve elektrik ihtiyacının büyük çoğunluğunu nükleer enerjiden sağlayan Slovakya'nın tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz."



"Geçtiğimiz yıl, Türkiye'ye gelen Slovak sayısı şunu gösteriyor ki, Slovakya AB ile anlaşsa ve Türkiye ile vizeleri kaldırma konusunda ikna etse, Türkiye'deki turist sayısı her geçen gün artacak. Biz Slovakya'dan bu desteğin artmasını özellikle bekliyoruz."



Afrika'nın sorununu gündeme getireceğiz


"Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığı sırasında, kapsayıcılık ilkesini benimsediğini hatırlatmak istiyorum. OECD ülkeleri arasında, eşitsizlikleri gidermeye çalışırken aynı zamanda büyüebilen iki ülkeden birisi Türkiye'dir. Özellikle Afrika'da ciddi bir sorun olan enerjiye erişim konusunu G20 Dönem Başkanlığımız sürecinde gündeme getireceğiz."



"Diplomatlar kusura bakmasın"


"Bizim liderler olarak yapmamız gereken, iş adamlarımızın önündeki engelleri açmaktır. Tabii burada diplomatlar da var, kusurumuza bakmasınlar ancak, birçok iş, diplomatik prosedürlere takılıp kalır. Bizim bu engelleri aşmamız lazım."







#cumhurbaşkanı Erdoğan
#Erdoğan slovakya
#erdoğan slovakya iş forumu
9 yıl önce