|

Doğalgaz sayacı sökmeye son

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürlüğü, mekanik sayaç kullanan abonelerin 'doğalgaz borçlarından' dolayı sayaçlarının sökülmesi uygulamasına son verdi.

Aa
00:00 - 5/08/2009 الأربعاء
Güncelleme: 10:35 - 5/08/2009 الأربعاء
Yeni Şafak
Doğalgaz sayacı sökmeye son
Doğalgaz sayacı sökmeye son

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdür Vekili Harun Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğalgaz abonelerinin, 'elektronik' ve 'mekanik' olmak üzere 2 tip sayaç kullandıklarını belirtti. 

Elektronik sayaç kullanan abone sayısının 1 milyon olduğunu ifade eden Gündüz, 145 bin adet de mekanik sayaçlı abone bulunduğunu bildirdi.

Borçlu aboneleri ödemelerini yapmaları konusunda uyardıklarını ifade eden Gündüz, şunları kaydetti:

'Artık borcundan dolayı abonelerin doğalgaz sayacını sökmeyeceğiz. Bunun yerine sayaca kilit ve mühür takılacak. Doğalgaz vanalarına 1 haftadır gaz kesme aparatı takılarak, borçlu abonenin tüketimini engelliyoruz. Aparatın üzerinde, 'Gazınız Başkentgaz tarafından kapatılmıştır, izinsiz açılması halinde hakkınızda yasal işlem yapılacaktır' yazısı ile sayacın seri numarasının belirtildiği bilgilendirme etiketi bulunuyor. Bu kilidin uyum sağlamadığı hava gazı döneminden kalma vanalara ise mühür takılıyor.'

Uygulamanın avantajları olduğunu ifade eden Gündüz, yeni uygulamanın, hem aboneye hem şirkete kolaylıklar getirdiklerini söyledi.

Sayacı sökülen abonenin, geçmiş dönemde yeniden abone olmak zorunda olduğunu anımsatan Gündüz, şimdi borç ödendiğinde buna gerek kalmadan aboneliğin devam edeceğini belirtti.

Sayacı sökülen abonenin, komşularına karşı utanç ve eziklik yaşadığını ifade eden Gündüz, yeni uygulamayla bunun önüne geçileceğini de kaydetti.

Sayaç sökülme işlemi sırasında tesisatın zarar görme olasılığı olduğuna da dikkati çeken Gündüz, sökülen yerden gaz kaçağı meydana gelebildiğini söyledi.

Sökme-takma işlemlerinin, ekiplerin hem zamanını aldığını hem de zahmetli olduğunu belirten Gündüz, ' Şimdi tesisatla hiç oynanmadan kilit veya mühür takılıp çıkılıyor, abone borcunu ödediğinde de sayaç hemen açılıyor' dedi.

Gündüz, sayacın sökülmesi sırasında aboneler ile kurum elemanları arasında tartışmalar yaşandığını yeni uygulamanın bu olumsuzlukların da önüne geçeceğini kaydetti.



٪d سنوات قبل