|

Doğu’ya en büyük teşvik çözüm

Ekonomi çevreleri, dün tarihi bir eşiğe taşınan çözüm sürecinin bölgeye refah ve zenginleşme getireceği konusunda birleşiyor. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Çözüm süreci ile güven ortamının pekişmesi en büyük teşvik. Refahı ve istihdamı getirecek” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 20:56 - 28/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Çözüm süreci ile huzur ve güven ortamının pekişmesi en büyük teşvik. Bu süreç inşallah bölgemize huzuru ve refahı, istihdamı getirecek. Boş yere harcadığımız kaynakları insanımız için harcar hale geleceğiz” dedi.  Çözüm sürecini, aynı zamanda refah ve zenginleşme süreci olarak nitelendiren Yılmaz, şöyle devam etti: “Kullanılmamış potansiyellerin, uzun süredir değerlendiremediklerimizin harekete geçirme sürecidir." 


Bakan Cevdet Yılmaz, Van’ın nüfusunun 2010 yılında 1 milyon 35 bin, depremin olduğu yıl 1 milyon 22 bin, 2014 sonu itibarıyla ise 1 milyon 86 bin olduğunu anlatarak, “İnsanlar demek ki kaçıp gitmemiş. Bakanlık olarak Van’a özel önem veriyoruz. Van’ı bir cazibe merkezi olarak algılıyoruz” diye konuştu. 


YENİ BİR DİNAMİZM VE ZENGİNLEŞME PROJESİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "Böyle bir şeyde ciddi olarak sonuç alınırsa, 40 yıldan bu yana akan kardeş kanı durursa ve 40 yıldan beri akan anaların gözyaşı dinerse bölge coğrafyasında inanılmaz bir dinamizm yaşanacaktır" dedi. Zeybekci, "Hükümet olarak Ekonomi Bakanlığı organizasyonuyla Van'da verdiğimiz o teşvikler bizleri sevindirmiyor. 6. bölgede bulunan diğer illere baktığımızda iyileşmeler varken Van'da niye olmuyor, Van'a birilerinin kastı mı var? Hayır. Van'da birileri bu işi sabote mi ediyor? Hayır. Ne oluyorsa içeriden oluyor" dedi.


Olpak: Silah bırakma bölgeyi şaha kaldırır

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, PKK’ya silah bırakma çağrısına ilişkin yaptığı açıklamada, sürecin ekonomiye ve bölgedeki gelişmeye büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Olpak, “Tarihi bir fırsat yakaladık. Şayet silahlar bırakılıp barış ortamı sağlanırsa, ülke ekonomisi şaha kalkar ve enerjimiz tamamen kalkınmaya odaklı kullanılır. Güven ve istikrar yatırımın can suyudur. Umudumuz artmıştır" şeklinde konuştu.

#pkk
#silah bırakma
#doğu
#yatırım
9 yıl önce