|

Dünya Antalya'yı Ece ve Efe ile tanıyacak

Önümüzdeki yıl Antalya’da “Expo 2016” adıyla düzenlenecek olan “Dünya Botanik Expo”sunun tanıtım maskotları belirlendi. Maskotların adının “Ece” ve “Efe” olarak tanıtılacağı Expo 2016 Antalya’ya 190 ülke katılacak ve kendi kültürünün bitkilerini ülkemizde tanıtacak.

Yeni Şafak
12:23 - 27/02/2015 الجمعة
Güncelleme: 14:45 - 27/02/2015 الجمعة
Yeni Şafak

Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen “Dünya Botanik Expo”su önümüzdeki yıl “Expo 2016” adıyla Antalya’da düzenleniyor. “Çiçek” ve “Çocuk” temasıyla yapılacak olan etkinliğin tanıtımı da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in katılımıyla gerçekleşti.


Expo 2016 Antalya’nın Jingle ve Maskot Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Expo 2016 Antalya’nın ülkemiz için çok önemli bir etkinlik olduğunu söylerken, “Türkiye tarihinin ilk Expo tecrübesini yaşayacak. 190 ülke davet edildi. Altı ay açık kalacak bu etkinlik için Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm imkanları seferber edildi” dedi.


TÜRKİYE’NİN SEMBOLÜ PAEONIA TURCICA

Expo 2016 Antalya için jingle ve maskot belirlediklerini kaydeden Bakan Eker, “Tema çiçek ve çocuk. Çiçek biyoçeşitliliği temsil ediyor. Biyoçeşitlilik üzerinden sahip olduğumuz tabii güzellikleri, çiçeklerin sergilendiği bahçe kavramını bunun üzerinden tanıtacağız. Bahçeler üzerinden biyoçeşitliliği insanlığın hafızasına getirmiş olacağız. Bahçe düzenlemesi o nedenle önemli. Antalya’nın seçilmesi tesadüf değil. Antalya bunu hak eden bir şehir.  Antalya biyoçeşitlilik anlamında çok zengin bir şehir. Expo 2016 için de muhteşem bir çiçek belirledik. Latince adı Paeonia Turcica. İçinde Türk kelimesi geçiyor. Antalya ve Burdur yöresine has bir çeşit. Bu anlamda uzun ve özverili çalışmalarla iki de maskot belirledik. Maskotlarımızın kız olanının adı Ece, erkek olanının adı Efe. Hem Türkçe, hem kısa hem de akılda kalıcı. Umarım sizler de beğenirsiniz” şeklinde konuştu.


TÜM BAKANLIKLAR DEVREDE

Expo’nun evrensel bir tema olduğunu söyleyen Bakan Mehdi Eker, “Ancak bu çalışmada kendi yerli kültürümüzü uluslararası sahaya taşıma açısından özen gösterdik. Antalya ve Türkiye var gücüyle bu etkinliğe hazırlanıyor. 110 hektar yani bin 100 dönüm alan bunun için düzenleniyor. Expo adına ne varsa altyapı ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. Tüm bakanlıklarımız da bir çaba içerisinde. 110 hektarlık alan yabancı ülkeler için ayrıldı. Biz her ülkenin kendi kültürünü, bahçesini insanlığa sunacak şekilde hazırlansın istiyoruz. Burası kalıcı bir değer olsun, Antalya’ya da ülkemize de turizm ve ekonomik anlamda yeni şeyler katsın” diye görüşlerini sundu.

#Expo 2016 Antalya
#Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker
#Ece
#Efe
#Antalya
٪d سنوات قبل