|

Dünya Bankası'ndan önemli Türkiye tahmini

Dünya Bankası, Türkiye için yıl sonu büyüme tahminini yüzde 3, enflasyon tahminini ise yüzde 7 olarak açıkladı ve güvenin yeniden tesisi için seçim sonrasında reformların hızla uygulanması gerektiğini vurguladı.

Yeni Şafak
11:26 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 08:27 - 17/04/2015 Cuma
Reuters

Dünya Bankası tarafından yayınlanan ekonomik bilgi notunda, 2014 yılının ikinci yarısında toplam talepteki durgunluk nedeniyle büyümenin geçen yıl yüzde 2.9'da kaldığı hatırlatılarak, "Beklenmeyen stok oluşumu ve zayıf seyreden bir dizi gösterge, mevcut ekonomik zayıflığın 2015 yılının ilk yarısında da devam etmesinin olası olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla yıl sonu büyüme tahmini yüzde 3 olarak revize edilmektedir" denildi.



Enerji fiyatlarındaki düşüş ve zayıf iç talebin cari açığın azalmasına yardımcı olduğu ancak kurdaki değer kaybının devam etmesi nedeniyle enflasyondaki düşüş hızının yavaşlayacağı kaydedildi.



Notta, "Önümüzdeki genel seçimlerle ilgili belirsizlik yatırımcı davranışlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor; güvenin yeniden tesis edilebilmesi için yapısal reformların hızlı bir şekilde uygulanması kritik önem taşıyor" denildi.



#Dünya Bankası
#Büyüme tahmini
#Türkiye
9 yıl önce