|

Dünya bu açılışta

Mühendislik tarihine geçen Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katılımıyla bugün açılıyor. Görkemli açılış töreninde; Bahreyn Kralı Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı İzetbegoviç, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif'in yanısıra çok sayıda ülke lideri de yer alacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 23:38 - 25/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, birçok özelliği bakımından Türkiye ve dünya mühendislik tarihi için büyük bir kilometre taşı olma niteliğindeki Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu bugün gerçekleştirilecek görkemli bir törenle açılacak. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Binali Yıldırım'ın da iştirak edeceği açılış töreninde, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili'nin yanı sıra çok sayıda ülkenin ulaştırma ve ekonomi bakanı da yer alacak.







ÖNCE AÇILIŞ SONRA İKİLİ GÖRÜŞMELER


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törene gelecek Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov ve Bosna-Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı İzetbegoviç ile ikili görüşmesi de öngörülüyor. Görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alınacak. Bugün hizmete alınacak köprü ile bağlantı yolları açılış için bayraklarla süslendi.



BÜTÇEYE DOKUNMADAN YAPILDI


AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan açıklamasına göre, açılış öncesi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde incelemelerde bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, yüklenici firma yetkililerinden köprüyle ilgili bilgiler aldı ve çalışanlarla sohbet etti. Temurci, AK Parti hükümetinin kısa sürede ve bütçeden hiçbir harcama yapmadan bu yatırımı Türk milletine kazandırdığını belirtti.



Kılıçdaroğlu ve Bahçeli de davetli


Avrupa ile Asya arasındaki üçüncü karayolu özelliğine salip Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışına Avrupa ve Orta Asya'daki bir çok devlet yetkilisinin yanısına muhalefet liderleri de katılıyor Törene ev sahipliği yapacak olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bugün yapılacak açılış töreni için davetiye gönderdi. Temeli 30 Mayıs 2013 tarihinde atılan ve 27 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan Yavuz, dünyanın en geniş köprüsü olma özelliği taşıyor.


#Kuzey Çevre Otoyolu
#3.köprü
8 yıl önce