|

Dünya devi Türk oluyor!

Amerika ve dünyanın ilk 5 büyük silah şirketi arasında yer alan önemli bir kurum yakında Türk bayrağı altında hizmet vermeye başlayacak. Türkiye’de sektörün lideri olan Sarsılmaz Silah Sanayi AŞ ile Amerikan şirketi arasında yapılan görüşmelerde satın alma konusunda önemli bir aşama kaydedildi.

Yeni Şafak
12:28 - 28/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:31 - 28/01/2015 Çarşamba
Diğer
Sarsılmaz’ın satın alacağı Amerikan silah devinin ismi hakkında bu aşamada bilgi verilmezken, yakın bir süre içinde neticenin açıklanacağı ifade edildi.

Sarsılmaz Silah Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, 1720’de kurulan İtalyanların dünyaca ünlü Vincenzo Bernardelli Silah Fabrikası’nı 1998 yılında satın alarak bölgede önemli oyuncu haline geldiklerini, Amerika’nın yivli silah üreten en ünlü markasını satın aldıktan sonra ise dünya silah pazarının en etkin coğrafyası Kuzey Amerika ve dünyada ilk beşte yer alan hatta liderliği zorlayan konuma yükseleceklerini söyledi.

TÜRKİYE 100 TL İTALYA’DA 300 TL 

Türkiye’de her türlü tabanca, askeri silah ve av tüfeği üretebilen tek özel kuruluş olduklarına vurgu yapan Aliş, Sarsılmaz’da üretime 1800’lü yılların sonlarında başladığını belirterek planlarını şöyle anlattı: “Düzce’deki 100 bin m2 açık ve 36 bin 400 m2 kapalı fabrikamızda üretim, entegre tesislerde, otomasyon teknolojisi ile gerçekleşiyor. Bernardelli’yi satın aldıktan sonra önemli oranda bu markanın ürünlerini de Türkiye’de yapmaya başladık. Amerika’dan satın alacağımız silah şirketi içinde aynı modeli uygulayacağız, ancak bu markaları kendi pazarlarında daha etkin hale getireceğiz.”


ABD’YE RENKLİ TABANCA TÜRKİYE’DEN

Sarsılmaz’ın 46 çeşit tabanca ürettiğini ifade eden Latif Aral Aliş, ABD’de ‘Lady Gun’ ismiyle renkli tabanca kullanımını da kendilerinin başlattığını ve ayda 4 bin adet sattıklarını belirtti. Amerika’daki okul baskınları sonrası silah satışıyla ilgili tartışmaların gündeme geldiği günlerde National Rifle Associaton of Amerika (NRA) Başkanı bir görüşmesinde, “Çocukları vuruluyor, annelerin de silahlanması lazım. Onlara uygun silahlar geliştirmeliyiz” açıklaması üzerine Amerika pazarı için renkli silah üretimini başlattıklarını vurgulayan Aliş, daha sonra başka şirketlerin de kendilerini takip ederek bu pazara girdiğini söyledi.


77 ÜLKEYE SİLAH SATIYOR

Bugün halihazırda 77 ülkeye silah ihracat yapan Sarsılmaz, Türkiye’deki üretiminin büyük bölümünü de yurtdışına satıyor. Akşam'ın haberine göre, Milli Savunma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ihalelerinde ürünlerinin gösterdiği yüksek performans neticesinde, her iki kurumda da Sarsılmaz silahları kullanılıyor. Türkiye’nin NATO’nun en büyük ordularından birine sahip olması ve Sarsılmaz’ın da TSK’ya silah tedarik etmesi, dünya markası olma yolunda ve ihracatta ciddi referans olduğuna dikkat çekmek gerekiyor.

#silah
#abd
#sarsılmaz
9 yıl önce