|

Dünya devi Ülker 70 yaşında

1944 yılında pötibör bisküvi üretimi ile yola çıkan ve bugün gıda alanında dünyanın sayılı markaları arasına giren Ülker, 70. yaşını çeşitli etkinliklerle kutluyor. “mutlu et, mutlu ol” slognıyla ilk hareket, 20 Kasım Perşembe günü Yıldız Holding çalışanları tarafından başlatılacak.

Yeni Şafak
17:07 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:29 - 20/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
YUSUF AYDIN DENİZ / YENİSAFAK.COM.TR


Kurucusu Sabri Ülker’in “Herkesin mutlu bir çocukluk geçirmeye hakkı vardır” sözünü temel alan ve bu sloganı bir adım daha ileriye taşıyan kampanyanın, tüm Yıldız Holding çalışanlarının da içinde olduğu bir mutluluk hareketine dönüşmesi hedefleniyor.

Her yıl Kasım ayının üçüncü perşembesini “mutlu et, mutlu ol” günü ilan eden Ülker için ilk hareket, 20 Kasım Perşembe günü Yıldız Holding çalışanları tarafından başlatılacak.


Ülker’in 70. yaşı ile ilgili konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Ülker bizim ilk göz ağrımız, en büyük çocuğumuz. Rahmetli babam ve amcamın emeğinin çok olduğu, ailemize soyadını veren markamız. 70 yaş çok önemli bir mihenk taşı, zira kökümüzden gelen özelliklerimizi kaybetmeden güne ayak uydurabilmek ve köklü ama genç bir marka olarak kalabilmek bizim en güçlü yönlerimizden bir tanesi. Biz, ilk günden beri odağımıza hep tüketicimizi koyduk. Ürün geliştirirken, üretim yaparken, rafa ürün koyarken hep tüketicimizin ihtiyaç ve beklentilerine göre hareket ettik. Bu anlayışımız büyük kıymet gördü ve Ülker, gerek ürünleriyle gerek gerçekleştirdiği sosyal projelerle tüketicinin hayatına mutlu anlar katan bir marka olarak pazarda yer edindi. 70. yılımızda da, 70 yıldır biriktirdiğimiz bu mutlu anları tüketicimiz ile birlikte kutlamak ve çoğaltmak amacıyla yeni bir hareket başlattık” dedi.


“1944 yılında üç kişi olarak çıktığımız yolculuğa şimdi 48 bin kişilik büyük bir aile olarak devam ediyoruz. Tedarikçilerimiz, distribütörlerimiz, ürün aldığımız çiftçilerimiz ve tüm paydaşlarımız dahil 700 binden fazla kişinin hayatına kalıcı katkılar sağlıyoruz.” diyen Murat Ülker, 70. yılında gelen United Biscuits satın alımına da değindi. Ülker, şöyle devam etti:

“70. yılımızı çok önemli bir satın alma ile taçlandırdık. Özellikle İngiltere ve Avrupa’nın en çok sevilen bisküvi markalarını bünyesinde barındıran United Biscuits ailemize katıldı. Bu hamle ile dünyanın 3. büyük bisküvi şirketi konumuna geldik. Artık 4 milyar insanın yaşadığı bir coğrafyada faaliyet gösteriyoruz. Ailemiz genişledi, sorumluluğumuz arttı. Bu sorumluluğun da bilinciyle tüm çalışanlarımızla tüketicilerimizin hayatındaki mutlu anları çoğaltmaya devam edeceğiz.”

Mutlu et, mutlu ol” kampanyasında çalışanlar da rol aldı

Ülker’in 70. yıl kutlamaları çerçevesinde başlatılan “mutlu et, mutlu ol” kampanyasının reklam filmini Alametifarika hazırladı. Sözlerini Nil Karaibrahimgil’in yazdığı, Sertap Erener ve Mustafa Ceceli’nin seslendirdiği kampanyada Yıldız Holding çalışanları da rol aldı. 600 kişilik bir kadro ile yapılan çekimlerde 70’e yakın Yıldız Holding çalışanı oynadı.


Anadolu’da da 70. yıl kutlaması

İkinci Dünya Savaşı’nın zorlu yıllarında ürün alamayan Anadolu esnafının ayağına nakliye farkı almadan ürün götüren Ülker, 70. yaşını gözbebeği Anadolu’da da kutluyor. Yıldız Holding fabrikalarının bulunduğu iller dahil birçok ilde çalışanlar, distribütörler, iş ortakları ve mevcut illerin mülki erkanı ile birlikte kutlamalar yapıldı.


Ayrıca Afyon, Ankara, Aydın, Bursa, Çankırı, İstanbul, İzmir, Manisa, Tekirdağ, Maraş ve Sakarya’da fabrikaların bulunduğu çevrede bulunan okullara ihtiyaçlarına yönelik bilgisayar alımı, duvar boyamasından kütüphane, etüd sınıfı, müzik dersliği, bahçe yapılmasına kadar çeşitli destekler verildi.


Mutluetmutluol.net’e gelin, siz de sevdiklerinize Mutlu Bir An yaşatın

Kampanyanın dijital ayağında ise, 20 – 27 Kasım tarihleri arasında, mutluetmutluol.net web sitesini ziyaret eden tüketiciler Ülker ürünleri ile sevdiklerine, “mutlu bir an” yaşatma fırsatı yakalayacak. Kampanya sonunda yapılacak çekilişle 7.000 tüketiciye 70.000 Ülker ürünü dağıtılacak. Detaylar için mutluetmutluol.net adresini ziyaret edin.


Yıldız Holding perakende şirketlerinden de kampanyaya destek

Çalışanların bireysel olarak çevrelerine bir mutluluk yaşatarak dahil olduğu kampanyaya Yıldız Holding şirketleri de katıldı. 20 Kasım günü Şok mağazalarından alışveriş yapan 450 bine yakın tüketici Ülker ürünü kazanacak.  Bunun yanı sıra, 31 Aralık’a kadar Şok mağazalarında özel olarak belirlenen 70 Ülker ürünü avantajlı fiyatlarla tüketiciyle buluşacak.


Bizim Toptan mağazalarında ise, 3 Aralık tarihine kadar yapılacak her 70 liralık Ülker alışverişine 7 liralık para puan verilecek. 

#ülker
#ülker 70.yıl
#yıldız holding
9 yıl önce