|

Dünya jet sosyetesi İstanbul'a gelecek

Milyoner Fuarı, 2008'de İstanbul'da. Dünya zenginlerinin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, geçen yıl 1,5 milyon euroluk cep telefonu, 35 bin euroluk parfümler davetliler tarafından adeta kapışılmıştı

Seda Baştuğ
00:00 - 15/11/2007 Perşembe
Güncelleme: 00:03 - 15/11/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Dünya jet sosyetesi İstanbul'a gelecek
Dünya jet sosyetesi İstanbul'a gelecek

Dünya zenginlerine hitap eden Milyoner Fuarı, 2008'de Türkiye'ye geliyor. Fuarda, dünya milyonerlerine otomobilden yata, antikadan mücevhere, özel jetten modaya, yatırımdan finansa kadar pek çok alanda ürün bulunuyor. 30 Ekim-2 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek fuarın tanıtımı için Les Ottomans Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan CNR Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, fuarın Türkiye'ye ciddi oranlarda döviz getireceğini söyledi.

20 BİN TÜRK MİLYONER

Erem, katılımcılardan 3-4 milyon euro, ziyaretçilerden 10 milyon euro gelir beklediklerini ifade etti. Türkiye'de 20 bini aşkın dolar milyoneri olduğunu dikkat çeken Erem, "Çevre ülkelerde ise bu sayı 300 bini aşıyor" diye konuştu. Fuar nedeniyle yapılan ürün satışının da ülkeye vergi artışı kazandıracağını belirten Erem, "Örneğin satılan her Ferrari'nin yüzde 60'ı devletin kasasına giriyor. Davetliler ülkemizdeki en lüks otellerde kalacak, en pahalı ürünleri satın alacak" şeklinde konuştu. Türkiye'ye daha önce gelmemiş markalar gelecek. Giriş fiyatı daha önce 35 euro idi. Bizde de benzer bir fiyat olacak" diye konuştu. Fuar her yıl 5 ülkede düzenleniyor. Bu yıl Münih ve İstanbul'un da katılmasıyla fuarın düzenlendiği ülkeler 7'ye çıktı.


Türkler lüks hayatı seviyor

Milyoner Fuarı'nı düzenleyen Gijrath Media Groep'in Operasyonel ve Finansal İşleri Sorumlusu Artie Van Hooren, İstanbul'un Milyoner Fuarı'nı uzun süredir düzenlemek istedikleri şehirlerdin biri olduğunu söyledi. İstanbul'u gelişmekte olan bir ekonomi olduğu için seçtiklerini belirten Van Hooren, "İstanbul bizim için mükemmel bir platform. Bize göre Türkler lüks yaşamı seviyor" şeklinde konuştu.

Van Hooren, konuşmasında bir de mesaj verdi: "Hayatınızı yaşayın ve Milyoner Fuarı'nı kucaklayın".


Dubai'den satılık ada bile var

Rusya'nın başkenti Moskova'da geçen yıl düzenlenen fuarda, 35 bin euroluk parfümden 1,5 milyon euroluk elmas süslü cep telefonuna kadar lüks ürünler kapışıldı. Giriş ücreti 37 dolar olan fuarda, 1.4 milyon dolarlık Bugatti Veyron çevre dostu arabadan, Dubai açıklarındaki bir adaya kadar çok sayıda lüks ürün Rus milyonerlerin beğenisine sunuldu. Fuar meraklılarının, şu ana kadar sadece giriş için yaklaşık 1.5 milyon dolar ödediği kaydedildi.




16 yıl önce