|

Dünya turizminde 6'ncıyız

Bakan Günay, "Türkiye dünya turizminin 2011 sonunun verileriyle ilk 10 ülkesi içindeydi, bu yıl 7. sıradan 6. sıraya yükseldi" dedi.

Aa
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 14:31 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Dünya turizminde 6'ncıyız
Dünya turizminde 6'ncıyız

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısı'nın açılış bölümünde yaptığı konuşmada, son yıllarda Trabzon'un Türkiye'de hatta dünyada ismini daha fazla duyurmayla başladığını ifade ederek, 'Yeşiliyle yaylalarıyla çevresindeki doğal ve kültürel varlıklarıyla önemli hem de inanç turizminin önemli merkezlerinden birisi haline gelmeye başladı son bir kaç yıl içinde. Türkiye turizmi içinde bir özel destinasyon olarak öne çıkmaya başladı. Bu çok güzel bir gelişme çünkü Türkiye dünya turizminin 2011 sonunun verileriyle ilk 10 ülkesi içindeydi bir kaç yıldan beri, bu yıl 7. sıradan 6. sıraya yükseldi gelen sayı itibariyle' diye konuştu.


Yeşil yıldız uygulaması

Bakan Günay, 2010'dan bu tarafa Doğu Karadeniz'de turizm odaklı bir kalkınma projesi gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Bizim bakanlığımız, öteki bakanlıklar, hepimiz üzerine düşeni yapmaya çalışıyoruz. Buradaki dikkatimiz şudur, maviyi kirletmeden, yeşili yok etmeden turizm yapabilmek. Yani geçmiş yıllarda Türkiye de başka bazı Avrupa ülkeleri de turizmde hızlı sıçramalar gerçekleştirdiler ama betonlaşma yaşandı. Bu bizim ülkemizde de kısmen yaşandı. İspanya gibi bazı Avrupa ülkelerinde de çok yaşandı. Şimdi yeni konsept çevreye duyarlı, maviyi koruyan, yeşili koruyan, hatta mavinin her yıl daha da temizlenmesini sağlayan, denizin ve akarsuların, yeşilin çoğalmasını sağlayan yeni bir turizm konsepti ki sanıyorum sizin bu sağlıklı şehirler konseptiniz içinde çevre duyarlılığı da var.'

Bu alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Sağlık Bakanlığı'nın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, bütün birimlerin iş birliği yapması gerektiğini vurgulayan Günay, şöyle devam etti:

'Çünkü kendi alanında bile hiçbir birim, tek başına başarılı olamıyor. Hayat çok karmaşık ve bütün bu karmaşık mekanizmaların bütün sorunlarının işbirliği içinde çalışması lazım. O zaman bizim en yakın çalışma arkadaşlarımız belediye başkanlarımız, valiler, özel idareler, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar. Hep birlikte Türkiye'nin topyekun yaşam kalitesini yukarıya çekmek için çalışıyoruz. Yaptığımız her şey yaşam kalitemizi, kentleşmemizin seviyesini, kentleşmemizin fiziki veya kültür altyapısını yukarıya çekmeye çalışmak, o yüzden çok büyük işbirliğine ihtiyacımız var

12 yıl önce
default-profile-img