|

Dünyanın ilk kadastro zirvesi İstanbul’da

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, dünyada ilk defa Türkiye’nin ev sahipliğinde ‘Dünya Kadastro Zirvesi’ düzenleneceğini söyledi. Bakan Güllüce, “80 ülkenin katılacağı ve 150 bilimsel bilginin sunulacağı toplantıyla, bilgiyi diğer ülkelerle paylaşarak dünyaya açılmaktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:48 - 10/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

20-24 Nisan tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan 'Dünya Kadastro Zirvesi' öncesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul'da basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda kongre hakkında bilgi veren Bakan Güllüce, ülkelerin harita ve kadastro alanındaki uzman ve yöneticilerini 'Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım' sloganıyla bir araya getireceklerini söyledi. Güllüce, organizasyon ile dünya nüfusunun yüzde 75'inin henüz sahip olamadığı ve bilgisine erişemediği arazilerin kayıt altına alınacağını belirtti.



REKABETTE YENİ GÜÇ


Bu yıl 168'nci kuruluş yıldönümünü kutlamakta olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sahip olduğu tecrübeyi dinamik bir yapıya sahip olan haritacılık sektörü ile birleştirerek yurt dışına açılacaklarını söyleyen Güllüce, “Bu alanda sahip olduğumuz özgüven ve deneyimi dünya ile paylaşmak istiyoruz. Bu çıkış ülkemizin dış dünya ile rekabet gücüne yeni bir güç katacaktır” diye konuştu.



FİKİRTEPE'DE YOKUZ


Bakan Güllüce, toplantı sonunca Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşların müteahhitlerle yaşadığı sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Güllüce, “Fikirtepe'yi kentsel dönüşüm alanı olarak ilan ettik. Orada alan ve veren arasındaki pazarlıkta yer almak istemeyiz. Orada yokuz” dedi.


#Bakan Güllüce
#Dünya Kadastro Zirvesi
#İdris Güllüce
9 yıl önce