|

Edirne''den Sivas''a hızlı İpekyolu hattı

Yüksek hızlı tren hatları uzuyor Ankara'dan Sivas, İzmir, Bursa''ya uzanan YHT'nin yeni rotası Edirne. Marmaray ile Halkalı''da birleştirilecek hat İpekyolu tren hattına paralel ikinci bir demiryolu koridoru oluşturacak. Tren hattının yeni güzergahlarının da eklenmesiyle adeta İpek Yolu'nun minyatürü olacak.

Ekonomi Servisi
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 21:30 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Edirne''den Sivas''a hızlı İpekyolu hattı
Edirne''den Sivas''a hızlı İpekyolu hattı

Türkiye son yıllarda ulaşımda demiryoluna yaptığı yatırımlarda Avrupa''da sayılı ülkeler arasına girmeyi zorluyor. Yüksek hızlı demiryolu hattına sahip Dünyada 8. Avrupa''da 6. ülke konumuna yükselen Türkiye''de artık yeni bir eşik aşıldı. Yüksek Hızlı tren hatları ile saatte 400 kilometreyi geçen hızlı trenler Türkiye''de 4 büyük ile ulaştı. Hatlar ile Türkiye içinde yeni bir tren kooridoru oluşturuldu. Ankara Eskişehir, Konya hatlarından sonra Bursa, Sivas ve Edirne hatları yapımına devam ediliyor. Hatların tamamlanmasıyla Türkiye''de Asya ile Avrupayı birleştircek İpekyolu demiryolu hattına paralel yeni bir güzegarah oluşturulacak.

SİVAS''TAN İSTANBUL''A HAT

Ankara İstanbul hattının ilk etabını oluşturan Ankara Eskişehir hattı 2009''da tamamladı. Ankara ve Eskişehir''den sonra ağ Konya''ya kadar uzandı. Hat 2011 yılında hizmete girdi. Ankara Sivas hatı için çalışmalar sürüyor. Mevcut seyahat süresi 12.5 saat. Hattın devereye girmesi ile 405 kilometre hız ile giden hızlı tren seyahat süresini 2 saate düşürecek. Bursa Ankara ve Bursa İstanbul hatları da devreye girecek. Bursa''dan Ankara''ya yolculuk süresi 2 saate düşecek.

3 AYAK EDİRNE İLE KURULACAK

Türkiye''de yaygınlaşmaya başlayan hızlı tren hattına Edirne de ekleniyor. İstanbul hattı Marmaray ile birleşerek Halkalı üzerinden Avrupa''ya ulaşacak. Halkalı - Bulgaristan Hududu Demiryolu hattının yapımı son sürat devam ediyor. Hızlı tren, Tekirdağ Çerkezköy, Misinli''den sonra Kırklareli hudutlarına girecek, Büyükkarıştıran, Küçükkarıştıran, Lüleburgaz, Alpullu, Babaeski ve Ağabey köyünden sonra Edirne hudutlarına geçecek.

Avrupa''ya hızlı tren rotası

İstanbul İstasyon Mahallesi''nden kalkacak hızlı tren, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Hadımköy, Çatalca; Tekirdağ Çerkezköy, Misinli''den sonra Kırklareli hudutlarına girecek, Büyükkarıştıran, Küçükkarıştıran, Lüleburgaz, Alpullu, Babaeski ve Ağabey köyünden sonra Edirne hudutlarına geçecek.

9 yıl önce