|

Efsaneler tozu dumana katacak

Dünyanın en heyecanlı motorsporları organizasyonlarından biri olan Dünya Rallikross Şampiyonası''nın 11. ayağı, 11 - 12 Ekim 2014 tarihleri arasında Türkiye''de düzenlenecek. Şampiyona ilk kez İstanbul Park''ta yapılacak.

.
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:21 - 14/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
Efsaneler tozu dumana katacak
Efsaneler tozu dumana katacak

FIA Dünya Rallikross Şampiyonası, 1.9 saniyede 100 km''ye çıkan super otomobillerin birbiriyle yarışacağı 12 ayaktan oluşuyor. Portekiz''de başlangıç yapan FIA Dünya Rallikross Şampiyonası, İngiltere, Norveç, Finlandiya, İsveç, Belçika, Kanada, Fransa, Almanya, ve İtalya''dan sonra Türkiye''de yapılacak.

EFSANE İSİMLER BULUŞACAK

Indianapolis 500 yarışını ve Formula 1 dünya şampiyonasını kazanan tek aktif yarış pilotu olan efsane Jacques Villeneuve, sürüş tarzı ve eğlenceli stili yüzünden hayranları tarafından ''Hollywood'' olarak isimlendirilen Dünya Ralli Şampiyonu Petter Solberg ve bugüne kadar hayata geçirdiği altı Gymkhana filmi ile motorsporları fenomeni olan Ken Block, 11-12 Ekim tarihleri arasında Intercity İstanbul Park''ta kozlarını paylaşacak. FIA Dünya Rallikross Şampiyonası''nda, tamamen Türk yapımı araçlardan oluşan RX Lites kategorisinde yarışan ilk ve tek Türk pilot Yiğit Timur ise ilk defa Türk seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Yarış toprak ve asfalt pistte

FIA Dünya Rallikross Şampiyonası için ana pistin start-finish düzlüğü, 12, 13 ve 14. virajları ve paddok alanının bir kısmını içeren özel bir pist inşa ediliyor. Seyircilerin kesintisiz ve keyifle tüm parkuru izleyebilmeleri için özel olarak tasarlanan pistin, yüzde 60''ı asfalt ve yüzde 40''ı toprak zeminden oluşacak.


10 yıl önce