|

Ekonominin kalbi Ankara'da

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bugün Köşk'te gerçekleştireceği görüşmenin ardından saat 12:30'da Başbakanlık'ta düzenleyeceği basın toplantısıyla yeni kabineyi açıklayacak. Piyasaların gözü kulağı açıklanacak yeni kabinede

Reuters
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 10:15 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Ekonominin kalbi Ankara'da
Ekonominin kalbi Ankara'da

Yetkililer, kabinede büyük bir değişiklik beklenmediğini belirtirken, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni kabinede de görevlerinde kalmasının beklendiğini kaydettiler.

Yetkililer, Erdoğan'ın Siyaset Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın yeni kabinede başbakan yardımcısı olmasının beklendiğini, Dışişleri Bakanlığı için AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ya da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın isimlerinin geçtiğini bildirdi.

Çavuşoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'na geçmesi halinde Kültür Bakanı Ömer Çelik'in AB Bakanı olabileceğini, ondan boşalan göreve ise AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın gelebileceği belirtiliyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un ise Adalet Bakanlığına getirilebileceği kaydediliyor.

Öte yandan Davutoğlu başkanlığında bugün saat 17:00'de AKP genel merkezinde yapılacak olan Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında partinin yeni Merkez Yürütme Kurulu'nun belirlenmesi bekleniyor.

10 yıl önce