|

Elmacık dağından ozonsuz su çıkaracak

Hendek'te 32 milyon TL yatırımla ameliyathaneden daha steril bir tesis kuran POLSAN, su sektörüne adım attı. Elmacık Su Genel Müdürü Kabataş, 'Maliyeti fazla ama sağlıklı su olacak' dedi

Üsame Karakış
00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 23:05 - 21/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Elmacık dağından ozonsuz su çıkaracak
Elmacık dağından ozonsuz su çıkaracak

Elmacık markasıyla su işine giren Polis Bakım ve Yardım Sandığı Vakfı (POLSAN) Adapazarı Hendek'teki üretim tesisine 32 milyon lira yatırım yaptı. Avrupa standartlarında üretim yapacak olan tesis, Türkiye'nin ilk doğal mineralli suyunu üretecek.

SU KAYNAĞINDA TEMİZDİR

Elmacık markasının bir kalemde Türkiye'de yapılan en büyük su yatırımı olma özelliği taşıdığına dikkat çeken Atasu Genel Müdürü Cevat Kabataş, suyu kaynağında şişeleyeceklerini ve hiçbir kimyasal süreçten geçirmeyeceklerini ifade etti. Piyasada satılan kaynak sularının yüzde 90'ının ozon içerdiğini ve bu şekilde orijinalliğinin bozulduğunu söyleyen Kabataş, 'Hendek'te 12 bin m2'si kapalı olmak üzere toplamda 70 bin m2 olan fabrikamızda özel bir sistem kurduk. Normal şartlarda su hava ile temas ettiği anda kirlenmeye başlar. Kaynağında ise temizdir. Biz kaynağından şişeleme yapacağız. Fabrikamızda ki özel sistem sayesinde suyun kirlenmesine izin vermeyeceğiz' dedi.

TÜKETİCİNİN SAĞLIĞI ÖNEMLİ

Kabataş, 'AB standardına göre bir su dolum tesisinde 10 bin mikroorganizma varsa o tesiste sağlıklı üretim yapabilir. Bir ameliyathanede bin mikroorganizma şartı var. Biz 100 mikroorganizma da üretim yapıyoruz' şeklinde konuştu. Kabataş, kendi damacanalarında BPA'sız, yani kanserojen maddenin üremesindeki en önemli katkı maddesini kullanmadıklarını belirtti. Bunun ekstra bir maliyet olduğuna dikkat çeken Kabataş, 'BPA'sız üretim yapan bizim dışımızda hiçbir firma yok. BPA'lı damacana 90-100 kez dönebilirken, biz 30 kez döndürebiliyoruz. Bu sebepten fiyatlarımız piyasanın biraz yukarısında olacak ama biz her şeyden önce tüketicinin sağlığını düşünüyoruz' diye konuştu.


Sosyal medyayı etkin kullanıyoruz

Facebook, twitter gibi sosyal medyada çok etkin olduklarını dile getiren Kabataş, 'Facebook'ta 18 binden fazla takipçimiz var. Kendi internet sitemizde Prof. Dr. İsmail Peker'in başında olduğu uzman bir kadromuz online olarak su ile ilgili tüketicilerin sorularını cevaplandırıyor' şeklinde konuştu.




12 yıl önce