|

Emekliye çifte bayram

Üç kamu bankası ile yetkililer emeklinin promosyonu için bir araya geldi. Yapılan toplantıda anlaşmanın bayramdan önce bitirilmesi kararlaştırıldı. Emekliler, paralarını yılbaşında alacak. Miktar ise henüz belli değil!

Takvim
00:00 - 22/09/2013 الأحد
Güncelleme: 13:23 - 22/09/2013 الأحد
Yeni Şafak
Emekliye çifte bayram
Emekliye çifte bayram

Emeklilerin promosyon hayali gerçek oluyor. 10 milyon emekli için bankalarla ilk görüşme olumlu geçti. Her iki taraf da promosyon konusunda hemfikir olduklarını beyan etti. Şimdi iş, hangi şartlarda ve ne kadar verileceğine kaldı. Aylardır süren promosyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

Özeller de sırada

TAKVİM'in de önerdiği gibi, öncelikle kamu bankaları pazarlık masasına geldi. Önceki gün yapılan toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile birlikte, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Halk Bank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan katıldı. Emekliler adına ise pazarlıkları yürütecek olan SGK yetkilileri de toplantıda hazır bulundu. Kamu bankalarıyla yapılacak pazarlıkların ardından, özel bankaların da promosyon görüşmelerine gelmeleri bekleniyor. Emekliler PTT dahil 22 bankadan maaşlarını alıyor. Emeklilerin yıllık maaş miktarları ise 122 milyar lirayı buluyor. Bu büyük pasta, tüm bankaların iştahını kabartırken, promosyon dışında da rekabet yaşanıyor. Birçok banka emeklilerin, maaşlarını kendilerinden alması için çeşitli avantajlar sunuyor. Kimi banka faiz oranlarını düşürürken kimisi masraf almıyor. Hatta ilk katılımda nakit hediye veren bankalar bile bulunuyor.

Yılbaşında ödenecek

Pazarlıkların önümüzdeki günlerde devam etmesi bekleniyor. Pazarlıklar sonunda her banka ile belli süreler için anlaşmalar yapılacak. Bu anlaşma süreleri içinde, emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere promosyon ödemesi yapılacak. TAKVİM'in ulaştığı kaynaklar, ödemelerin yılbaşında yapılabileceğini belirtiliyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, bayramdan önce uzlaşmayı umduklarını belirterek, tarafların bir iki gün içinde yeniden bir araya geleceğini söyledi. Bu toplantıda detaylar konuşulacak.

٪d سنوات قبل