|

Emekliye faizsiz konut kredisi

Emlak vergisinden muaf olan emekliler için kamu bankalarından sıfır faizli konut kredisi de gündeme geldi. Talep gerçekleşirse esnafa uygulanan sistemin benzeri yöntemle evi olmayan emekliye kredi verilecek

Yeni Şafak
07:27 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 05:30 - 1/02/2015 Pazar
Diğer

 Emekliye faizsiz konut kredisi Üzerine kayıtlı tek evi olmak şartıyla emekli vatandaşlar emlak vergisi ödemiyor. Evlerin değerine bakılmadığı için 5 milyon liralık evi olan da 100 bin liralık evi olanda eşit sayılıyor. Eğer değere göre bakılırsa, daha düşük fiyatta evi olan emekliler için 2 evde de vergi ödememe gündeme gelebilecek.Emekliler evi olmayanlar için de bir sistem geliştirilmesini önerdi. Ortaya atılan iki formülden birisi TOKİ'nin devreye girmesi Böylece emekliler için yapılacak konutlar kira öder gibi taksitlerle satılacak. Takvim'in haberine göre, uygun taksitler emeklilerin kolayca ev sahibi olmasını sağlayacak. Gündeme getirilen ikinci formül ise kamu bankalarının devreye girmesi. Teklife göre kamu bankaları, esnaf ve KOBİ'lere uygulanan sistemle emeklilere faizsiz konut kredisi verecek. Bu kredileri kullanan emekliler de yine kira öder gibi taksitlerle konut alabilecek. 


PAKET BEKLENTİSİ 

Emekliler, "Şu anda aldığımız maaşlarla bir konut parası ayırmamız mümkün görünmüyor. Ancak bu türlü desteklerle bizler de ev sahibi olabiliriz. Hükümetimizden her kesim için açıkladıkları paketlerden bir tanede emekliler için açıklamasını bekliyoruz" dediler.
#emekli
#faizsiz kredi
#kobi
#konut kredisi
9 yıl önce