|

Emekliye ucuz tatil

Ülkemizde emeklilerin pek çoğu tatile hasret. Tatile para ayıramayan emeklilere ucuz tatil imkanı için düğmeye basıldı. Kamuya ait sosyal tesislerden memur emeklilerinin yanı sıra SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin de yararlanabilmesi düşünülüyor.

Yeni Şafak
07:27 - 26/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 05:29 - 26/02/2015 Perşembe
Diğer

Bunun için kamu tesislerinde emeklilere kontenjan ayrılması gündemde. Düzenleme hayata geçerse, emekliler uygun fiyata tatil yapabilecek. 


GÖZLER TURİZMCİLERDE 

Emeklilere ucuz tatil imkanı için gözler turizmcilere de çevrildi. Turizmcilerin emeklilere özel tatil paketleri hazırlaması bekleniyor. Otellerin doluluk oranının az olduğu sezon başı ve sezon sonlarında emeklilere uygun fiyatlı tatil imkanı sağlanabileceği ifade ediliyor. Avrupalı emekliler Türkiye'de 5 yıldızlı otellere rahatça gelirken, kendilerinin tatile para ayıramadıklarını belirten emeklilerimiz, "Bu durumdan turizmciler de kazançlı çıkar" yorumunu yapıyor. Takvim'in haberine göre, bu şekilde otellerin sezon dışında da doluluk sağlayacağını belirten emekliler, "Böylece turizm 12 aya yayılır. İstihdama da katkı sağlanır. Oteller sezonluk olan çalışanlarını sürekliye çevirir" şeklinde konuşuyor.

TURİZMCİ KAZANIR

Emekliler, ucuz tatil imkanının turizm sektörüne de kazandıracağını söylüyor: 

* Sezon dışı dönemlerde de oteller dolar. Turizm 12 aya yayılır. 

* Oteller az dolulukla açık kalacağına, tam doluluğa ulaşır. 

* İstihdama katkı sağlanır. Oteller sezon dışı dönemde personel azaltımına gitmez. 

* Bu şekilde emekliler tatil yapabilmiş olur, yerli turist sayısı artar.
#emekli
#tatil
#emeklilere ucuz tatil
#Türkiye
#ssk
#bağ-kur
9 yıl önce