|

En büyük halka arz gerçekleşti

Çinli e-ticaret devi Alibaba.com, New York Borsası''nda dünyanın en büyük halka arzlarından birini gerçekleştirdi. Şirket, BABA sembolüyle işlem görecek.

.
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 10:43 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
En büyük halka arz gerçekleşti
En büyük halka arz gerçekleşti

ABD''li e-ticaret şirketi Alibaba.com, New York borsasında dünyanın en büyük halka arzlarından birini gerçekleştirdi. Hisse fiyatını hedef aralığın tavanı olan 68 dolarda belirleyen Alibaba''da halka arz büyüklüğü 21,8 milyar dolar oldu. Alibaba hisseleri bugün New York borsasında BABA koduyla işlem görmeye başlayacak. Uzmanlar, 68 dolarla başlayan hissenin işleme açılmasının ardından sınırsız yükselebileceğine dikkat çekti.

Yıllık cirosu 300 milyar doları aşan Alibaba Group'un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Jack Ma, halka arza ilişkin son açıklamasında, "Küresel bir şirket olmayı umuyoruz, bu yüzden ABD'de halka açıldıktan sonra, Avrupa ve Amerika'da hızlı büyüyeceğiz. Bununla birlikte Asya'daki faaliyetlerimizi ikinci plana atmayacağız" dedi.

EN ŞANSLI İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ

Yıllık cirosu 300 milyar doları aşan şirketler grubunun başındaki isim olan 50 yaşındaki Jack Ma, ilginç bir geçmişe sahip. Küçükken turist rehberliği yaparak geçimini sağlayan Ma, üniversiteden İngilizce Öğretmeni olarak mezun oldu. Ma 1995 yılında 'Chinese Yellow Pages'i yaratarak Çin'in ilk internet tabanlı şirketini kurarak iş dünyasına atıldı. Online perakende şirketi Alibaba.com'u 1999'da kuran Ma ayrıca Taobao Marketplace, Tmall, eTao, Alibaba Cloud Computing, Juhuasuan, 1688.com, AliExpress.com ve Alipay şirketlerinin de sahibi.

10 yıl önce