|

En pahalı yöneticiler Türkler çıktı

Ücret araştırma şirketi Michael Page, kriz nedeniyle AB ülkelerinde maaşların yerinde saydığını, Türkiye'de ise yöneticilerin aldığı paranın yabancıları kıskandırdığını söyledi.

Sabah
00:00 - 28/09/2013 Cumartesi
Güncelleme: 14:48 - 28/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
En pahalı yöneticiler Türkler çıktı
En pahalı yöneticiler Türkler çıktı

Küresel ekonomiyi 2008'den bu yana etkisi altına alan finansal çalkantılar, şirketlerin iş yapış şeklini değiştirdiği gibi çalışan ücretleri açısından da milat oldu. Kâr oranlarındaki erime her yıl ana maaşa eklenen cazip zam oranlarına da yansıyınca ücret planlamasında performans etkisi giderek payını artırdı. Dünyanın en büyük ücret araştırma şirketlerinden Michael Page'e göre son yıllarda çalışan ücretlerinde dikkat çekici değişimler gözlenmiyor. 5 yıl önce İstanbul'da ofis açan şirket için Türkiye en hızlı büyüyen ilk 5 pazar arasına girdi. Michael Page Türkiye Genel Müdürü Hugo Campo, bu yıl 8 milyon euroluk ciro hedeflediklerini söyledi.

Yabancıların gözü bizde

Türkiye'de yönetici ücretlerinin yüksek olduğunu anlatan Campo, "Yabancı şirketler buradaki ücretleri görünce şaşırıyor. Bu yüzden yabancı yöneticiler de artık Türkiye'de çalışmaya can atıyor" dedi. 2014'te ücretlerin dikkate değer bir değişim göstermeyeceğini anlatan Campo şöyle konuştu: "Artık şirketler baz maaş oranını düşük tutmayı tercih ediyor. Baz maaşa zam yapılmıyor. Bunun yerine performansa bağlı artışlar oluyor. Şirketler prim-baz maaş oranını yüzde 50-50 dengesine oturtuyorlar" dedi.


11 yıl önce