|

En yüksek faizi veriyordu, faizsiz banka oluyor

Bir dönem Türkiye'nin en yüksek faizini veren bankası Adabank, Türk Ticaret Bankası ile birlikte faizsiz modelle çalışan katılım bankasına dönüşüyor. TMSF yetkilileri, iki bankanıni, Halkbank veya Vakıfbank'ın müşteri olması durumunda satılabileceğini kaydetti.

Yeni Şafak
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:10 - 29/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
En yüksek faizi veriyordu, faizsiz banka oluyor
En yüksek faizi veriyordu, faizsiz banka oluyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri, TMSF'nin elinde şu anda iki tane banka (Türk Ticaret Bankası ve Adabank) olduğunu, Halkbank'ın veya Vakıfbank'ın müşteri olması durumunda (katılım bankası kurmak amacıyla), bunların kamu bankalarına satılabileceğini kaydetti. TMSF yetkilileri, bankacılık kanun taslağında, bu konuda çözüm üretilmesine olanak veren bir maddenin de yeraldığını dile getirdi.

'LİSANS SATIŞI OLABİLİR'

Birçok kez tatbik ettikleri 'Ticari İktisadi Bütünlük' (TİB) modelini henüz banka satışlarında uygulayamadıkları bilgisini veren TMSF yetkilileri, şunları aktardı:

'TİB modelini banka satışlarında uygulayamıyoruz. Çünkü alıcıya lisansı satamıyoruz. Yeni kanun taslağı çözümlemeyi hızlandırmak gayesini taşıyor. Yeni bankacılık kanun taslağı hayata geçerse, Adabank ve Türk Ticaret Bank'ta TİB modeli uygulanabilir. Halkbank veya Vakıfbank elimizdeki bankalara talip olursa eğer, ihalesiz, Fon'daki bankaların satılması mümkün olabilir.'

9 yıl önce