|

Enerji bakanından 'Yeni Türkiye' mesajı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şükürler olsun ne ben ne diğer arkadaşlarım, koltuklarıyla, masa ve sandalyeleriyle ilgili herhangi bir kaygı içinde bulunmamaktadır. Türkiye'nin büyümesi, geleceği, yeni başbakanımızla, yeni kurulacak hükümetle mutlaka daha da iyi olacak" dedi.

Aa
00:00 - 23/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 17:22 - 23/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Enerji bakanından 'Yeni Türkiye' mesajı
Enerji bakanından 'Yeni Türkiye' mesajı

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin'i makamında ziyaret eden Yıldız, Çomaktekin'den şehirle ilgili bilgi aldıktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yıldız, bir gazetecinin, "Ham petrol fiyatları düşerken bunun benzine yansımadığı yönünde kamuoyunda iddialar var. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine, "O konuda soru önergesi veren muhalefetten milletvekili arkadaşımızın önemli bir şeyi atladığını görüyoruz. Ham petrolün fiyatı 101-102 dolarlara düşerken döviz fiyatları da en yüksek noktalarından birine geldi. Dolar paritesi, 2,018 ve 2,019 civarında. Belki arkadaşlarımız, Türk lirasıyla alıp Türk lirasıyla sattığımızı düşünebilir. Doğru olan dövizle alıp Türk lirasıyla sattığımızdır. O yüzden bizim için o sepet önemli. Döviz ve petrol sepeti önemli. Türkiye'ye olan maliyeti bundan sonra ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Petrol ve ürünleriyle alakalı bütün mamullerin otomatik fiyatlama mekanizmasıyla fiyatlandığını belirten Yıldız, bundan hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini dile getirerek, "İster 3 kuruş düşer ister 5 kuruş çıkar ama her birisi 3 günlük değerlendirmelere ve Akdeniz piyasasında oluşan Cenova'daki ham petrol fiyatlarıyla beraber oluşan son fiyatlardır. Şimdi Avrupa'da dövizle alıp dövizle satıyorlar ama biz dövizle alıp Türk lirasıyla satıyoruz. O yüzden bize sadece ham petrolün fiyatını değil, aynı zamanda döviz fiyatının paritenin de ne olduğunu söylemek zorundalar. Zannediyorum böyle önemli bir noktayı muhalefetten milletvekili arkadaşlarımız atlamış durumda" ifadelerini kullandı.


Lice'deki heykel gerginliği

Yıldız, "İçişleri Bakanı, Lice'deki heykeli 'basit bir heykel" diye tanımladı. Siz buna katılıyor musunuz?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Sayın Bakanımız onu 'basit bir heykel' diye geçirmedi ancak olayın saptırılmasıyla alakalı konuya değindi. Bununla ilgili kamuoyunu aydınlattı. Niyetlerinin ne olduğu bir kısım mahvilerce de belli olmayan yapının dikkatini çekti. Bizim, PKK karşısındaki duruşumuz hiçbir zaman değişmez, değişmedi. Sayın İçişleri Bakanımız, çözüm sürecine dönük bir kısım provokasyonların da kamuoyu tarafından bilinmesiyle alakalı konuştu. Bunun böyle anlaşılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum."


"Çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakacağız"

Yıldız, AK Parti içinde muhalefet oluşup oluşmadığına yönelik soruyu şöyle yanıtladı:

"10 Ağustos seçimlerinden önce 14 partinin beraberce davranmasından çok fazla şey medet umanlar, buna ulaşamayınca bir partinin bölünmesiyle alakalı girişimlerde bulundular. Bence sonuç vermeyecek bir girişim. Her defasında bizim birliğimize ve biz kültürünün daha da artmasına sebep olacaklar. AK Parti hükümetleri, 12 yıldan bu yana geliştirdiği politikalar ve stratejilerle güçlendi ve güçlenmeye de devam edecek. Yeni kurulan hükümetle daha da güçlenecek. Bizler doğru yaptığımız kadar güçlenen, güçlendikçe de daha çok doğru yapma kapasitesine ulaşan bir yapıdayız. O yüzden 'bir ayrılık var mıdır, acaba birisi yan mı bakmıştır düz mü bakmıştır' diye beklenti içine kamuoyu girmesin. Biz, Türkiye'yi benlerimizi küçülterek büyüttük. Enelerimizi, egolarımız küçülterek büyüttük. Şahıslar önemli değil. Bizlerin ortaya koyduğu biz kültürü önemli. AK Parti'nin en büyük avantajı ve Türkiye'ye sunduğu en büyük getirilerinden bir tanesi budur. 2023 yılı hedeflerine yine bu şekilde devam edeceğiz."

Yeni kabinede görev alıp almayacağının sorulması üzerine Yıldız, niyetlerinden ve gayretlerinden sorumlu olduklarını, sonuçtan mesul olmadıklarını belirtti.

Yetişme tarzlarının, davaya bakış açılarının, dava ahlaklarının bu şekilde olduğunu anlatan Yıldız, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımız bulunduğumuz makamların geçici olduğunu birçok defa söyledi. Bakanlık, milletvekili, belediye başkanlığı, il başkanlığı, bunların her birinin dinamik şekilde yenilenmesi... Bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza, son derece genç, dinamik, birikimli arkadaşlarımıza bu görevleri tabii ki zamanı geldiğinde vereceğiz. Bizim makamlara katacağımız şeylerin olduğunu hep beraber biliyoruz. 12 yıldan bu yana AK Parti kültüründen bahsediyoruz. Şükürler olsun ne ben ne diğer arkadaşlarım, koltuklarıyla, masa ve sandalyeleriyle ilgili herhangi bir kaygı içinde bulunmamaktadır. Türkiye'nin büyümesi, geleceği, yeni başbakanımızla, yeni kurulacak hükümetle mutlaka daha da iyi olacak. Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakacağız. Şahıslar fani ama dava bakidir. Bu şekliyle bütün arkadaşlarımın da baktığından eminim. Bunu görüyorum."

10 yıl önce