|

Enerjide lisansa dikkat

Baytimur İnşaat Başkanı Baran Baytimur, Türkiye’de rüzgâr ve güneş enerjisi santrali kurabilmek için hazırlanan birçok projeye lisans verilmediği için yatırımda zorlandıklarını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 20:45 - 28/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Baytimur İnşaat olarak bugüne kadar çok sayıda su yapıları inşa ettiklerini anlatan Baran Baytimur, “Önümüzdeki yıllarda güneş ve rüzgâr enerjisi santralleri de inşa etmek istiyoruz. Ülkemizin gidiş hattını belirleyecek olan konu enerjidir. Ülkemizde önemli adımlar atılıyor. Yeni sahalar açılıyor. Enerji Bakanımız Taner Yıldız enerji konusunda büyük bir hassasiyetle çalışıyor” şeklinde konuştu.


SANTRAL KURMAYA SINIRLAMA

Baytimur, “Rüzgâr ve güneş enerjisi santralleri için de sınırlama uygulanıyor. Biz 5 MW gücünde bir güneş enerjisi santrali inşa etmek istedik. Fakat burada bölgesel kotalar önümüze çıktı. Tamamen mevsimsel bir duruma bağlı olan rüzgâr ve güneş enerjisi için bölgesel kotaların olmaması gerekiyor. Enerjide kota olmaz. Güneş ve rüzgâr enerjisini maksimum seviyede kullanmalıyız" dedi.


Toprak vasfını yitiren araziye düzenleme

Baytimur, "Her projeye lisans verilmiyor. Lisans verilmediği zaman da yatırım olmuyor. Maalesef küresel ısınmadan dolayı kuraklıklar arttı. Devletimizin tarım arazisi olma vasfını yitirmiş arazileri enerji sahasına çevirmesi yeni bir kazanım oluşturacaktır. Özel sektörün önü açıldığında yatırımcı kendi cebinden koyduğu sermaye ile enerji üretecek, hem de vasıfsız araziler yeniden ekonomiye kazandırılmış olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

#Baran Baytimur
#santral
#enerji
#lisans
9 yıl önce