|

Engelli memur atamaları yapıldı

Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan yerleştirmeler açıklandı.

Aa
00:00 - 14/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 18:24 - 14/03/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Engelli memur atamaları yapıldı
Engelli memur atamaları yapıldı

ÖSYM Başkanı Ali Demir, hak ve adalet ölçüsünde sınav, bilimsel yöntemler ışığında ölçme ve değerlendirme yapan şeffaf bir kurum olduklarını belirterek, 29 Nisan 2012'deki ÖMSS'nin bu ilkeler doğrultusunda gerçekleştirildiğini söyledi.

Her özür grubu ve her adayın kendine has istekleri doğrultusunda şekillendirdikleri sınava 60 bin adayın katıldığını hatırlatan Demir, sonuçların açıklanmasının ardından ilk yerleştirmenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla puan ve kura yöntemiyle yapıldığını ifade etti.

Bugün yerleştirmelerin ikincisinin yapıldığını bildiren Demir, öğlen saatlerinde yapılan puana göre yerleştirmelere 45 bin 982 adayın tercihte bulunduğunu söyledi. Demir, ''5 bin 335 kontenjanın 3 bin 378'i orta öğretim, bin 343'ü önlisans, 614'ü de lisans idi. Bu arkadaşlar önümüzdeki haftadan itibaren işleme başlayacaklar. Kendilerine hayırlı olsun'' dedi.

Kuraya göre yerleştirmelerin de ÖSYM'nin şeffaflık ilkesi doğrultusunda gerçekleştirildiğini vurgulayan Demir, kura için 45 bin tercih alındığını, ancak kadro sayısının 591 olduğunu kaydetti. Demir, ''Bunun daha fazla olmasını tabii ki gönül isterdi. Ancak olumlu tarafından bakmamız gerekir. 591 kardeşimizi de buradan iş sahibi olarak göndereceğiz. Hayırlı olsun'' diye konuştu.

Demir, butona basarak başlattığı, noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimini, çok sayıda engelli aday da izledi.

Kurayla yerleştirme sonuçları, ''http://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden TC kimlik numarası ve aday şifresiyle öğrenebilinecek.

11 yıl önce