|

Erdoğan: G20 tarihinde bir ilk olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya İş Forumu'nda konuştu. Türkiye'nin G20 dönem başkanlığına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "G20 dönem başkanlığında bir ilke imza atarak, G20 üyesi ülkelerin Enerji Bakanları ile ortak toplantı yapacağız" dedi.

Yeni Şafak
17:32 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:56 - 30/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Erdoğan Slovenya İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;



"Aramızdaki ilişkinin her iki ülkenin yararına olacağını düşünüyorum. Slovenya ile ilişkilerimizi sağlam bir zemin üzerinde güçlendirmek istiyoruz. Biz iktidara geldiğimizde, geçtiğimiz hükümetler, özelleştirme konusunda bizim kadar cesaretli davranamadılar. Bu konuda çok tepki aldık, ama biz şunu biliyorduk ki, biz bu özelleşirmeleri gerçekleştirirsek, buralar yarın bize kazandıracak, sadece kazandırmakla kalmayıp istihdamı artıracak ve Türkiye'nin sesini uluslararası piyasada iyi bir şekilde temsil edecekler"



"Devletin malı deniz yemeyen domuz" diye düşünüyorlardı


"Bunu açık ve net söylemem lazım, devlet malına hep şu gözle bakılırdı; devletin malı deniz, yemeyen domuz. Birçok konuda bizi eleştirdiler, telefonu özelleştirmeyin, finans sektörünü özelleştirmeyin. Bakın ben, finans sektörünün tamamını özelleştirin demem, çünkü bu sefer piyasanın tamamen hakimi konumuna gelirler, bu sefer ciddi problemler oluşur. Son 12 yılda gerçekleştirdiğimiz alt yapı, devlet ile özel sektörün ortak ortaya koyduğu bir başarıdır.



Türkiye'nin G20 dönem başkanlığı


Türkiye'nin G20 dönem başkanlığının hedefini kapsayıcılık olarak belirledik. Ülkemizin başkanlığı döneminin G20 üyesi ülkeler tarafından benimsendiğini de biliyoruz. Bu çerçevede, G20 üyeleri arasında, kapsayıcılık ilkesi ile eşitsizlikleri giderebilmeyi hedefliyoruz. G20 tarihinde ilk kez Enerji Bakanları toplantısı düzenleyeceğiz. Biz, kendimizi, G20 platformunda, Slovenya'yı dostumuz ve kendilerinin sözcüsü olarak görüyoruz.


#erdoğan
#cumhurbaşkanı erdoğan
#erdoğan slovenya
9 yıl önce