|

Erdoğan hayal kırıklığını anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBİTAK bilim ödülleri töreninde yaşadığı hayal kırıklığını açıkladı. Erdoğan hayal kırıklığını "Bilim üretmesini, bilimi teşvik etmesini beklediğimiz TÜBİTAK, kendi ülkesinin cumhurbaşkanını, başbakanını, genelkurmay başkanını dinledi. Gizli servislerle paylaştı" ifadeleri ile anlattı.

14:38 - 24/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 18:09 - 24/12/2014 Çarşamba
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  "Biz bilim dedik, araştırmaya geliştirmeye yatırımlar yaptık. 0,50'de olan Arge çalışmalarına bir hedef koyduk dedik ki bu yüzde iki olacak. Milli gelirin yüzde ikisini arge'ye ayıracağız. Hedefi henüz yakalamış değiliz. Bu arada bir şey oldu. O da neydi, şimdi özel sektör de adım atmaya başladı. Araştırmaya geliştirmeye büyük önem veriyor. Daha önce hep hazıra yükleniyordu.  TÜBİTAK'ı bu ülkenin bilim politikalarına istikamet çizecek bir merkez olarak güçlendirdik. Niyetimiz tamamen burada özellikle kaliteyi yükseltmek hedefimiz gayemiz bu ülkede bilimin desteklenmesiydi" dedi. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:


TÜBİTAK DİNLEDİ

"Bir gizli yapı sinsice TÜBİTAK'ın içinde büyüdü, adeta bir ur gibi gizlice bünyeyi sardı, bünyeye hakim oldu ve başka gayelere hizmet etmeye başladı" diyen Erdoğan, "Bilim üretmesini, bilimi teşvik etmesini beklediğimiz TÜBİTAK, kendi ülkesinin cumhurbaşkanını, başbakanını, genelkurmay başkanını, bakanlarını dinlemek gibi uluslararası istihbarat servislerine hizmet vermek gibi haince bir planın ne yazık ki zemini oldu."

#erdoğan
#tübitak
#yasadışı dinleme
9 yıl önce