|

Erdoğan: O banka zaten batmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Bank Asya için "Şimdi diyorlar ki bir bankanın batırılması için çalışılıyor. Bir bankanın batırılması için çalışılmıyor. O banka şu anda batmış zaten" dedi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:38 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan: O banka zaten batmış
Erdoğan: O banka zaten batmış

Erdoğan, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı'nın "Türkiye'nin itibarı zedelenmiş" açıklamalarına "Bir bankamızın yönetim kurulu başkanı bir ifade kullanıyor: Neymiş, elde edilen başarılara gölge düşmüş. Türkiye'nin itibarı zedelenmiş, hukuk sistemi sorgulanmaya başlamış. Bu bankayı inceleme yaptırdım. Mevduatları 8 kat aktifleri 6 kat büyümüş. Kusura bakmayın, yan gelip yatan bir cumhurbaşkanı yok. Nerede yanlış var bunu incelettirmek zorundayız. Bu ülke hepimizin. Kastedilen nedir?" dedi.

"O BANKA ZATEN BATMIŞ"

Erdoğan, Bank Asya için yaptığı sert açıklamalarda "Dün bir açıklama duyuyorum çok enteresan ve örnek, o da manidar. İşte 2000'li yıllarda malum 26 bankanın battığını söylüyor beyfendi, şimdi diyor bir bankanın batırılması için çalışılıyor. Bir bankanın batırılması için çalışılmıyor. O banka şu anda batmış zaten. Fakat bu, taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor.

O, 26 batık bankanın olduğu dönemden biz farklı bir finans dünyasını devraldık. Şu anda bankalarımızın geldiği nokta çok açık net ortada. Şimdi bu batan böyle bir finans kuruluşunu, biz de o dönemde olan yanlışları tekrarlayarak aynen devam mı ettirelim?" ifadelerini kullandı.

10 yıl önce