|

Erdoğan: PKK için niye ayaklanmadınız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Birleşmiş Milletlere çok sert eleştirilerde bulunarak, "IŞİD gibi bir terör örgütü çıktığında ayaklanıyorsun da PKK için niye ayaklanmıyorsun?" dedi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 29/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 17:54 - 28/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
Erdoğan: PKK için niye ayaklanmadınız?
Erdoğan: PKK için niye ayaklanmadınız?

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları: Dünya 5'ten büyüktür. Dünyanın kaderini bu 5 ülkenin eline bırakamayız artık dünya 2. dünya savaşı şartlarını yaşayan dünya değildir. Hükümet başkanları çok haklısın diyorlar ama kürsüye çıkıldığı zaman kimse bunu konuşmuyor. Mesele buna inanıyorsak BM'nin reforma edilmesi gerektiğine inanıyorsak bu alanda planlamasını yapalım. Herkes çekiniyor acaba ben bunu konuşursam şu ülke ne der. Kimse şunu düşünmüyor mesela Obama konuşmasında şu ifadeyi kullandı, "Haklının güçlü olduğu bir dünya".

Evet eğer bunu istiyorsak 5 ülke karar vermemelidir. Her kıtadan bir temsilcinin olduğu değişimli kadro oluşturulması lazım. 15 üyeden mi oluşacak tamam 15 üye ama o 15 üye yılda bir değişebilir. Tüm ülkelere orada sıra gelmelidir. Şu anda Suriye'de Irak'ta zulüm var, karar verirken ne diyor. BM konseyi ne der? Hatta o 5 üyenin içinde biri hayır derse olmaz. Peki dünya bu üyelerin dediğine mahkum mu?

DARBECİLERLE AYNI MASAYA OTURMADIM

Ben Tayyip Erdoğan olarak demokrasiye inanıyorsam darbecilerle aynı masada yer alamam. Çünkü o zaman ben halkıma kendimi anlatamam, demokrasi mücadelesi öyle kolay değil.

PEKİ EY DÜNYA!

IŞİD terörü ortaya çıktı, yeni değil bu. El Kaide'den türedi ve Irak'ın üçte birini işgal etmiş durumdalar. Peki ey Dünya! IŞİD gibi bir terör örgütü çıktığında ayaklanıyorsun da PKK için niye ayaklanmıyorsun? Mısır'da halkın seçtiği başkanın darbeyle indirilmesine niye ses çıkartmadınız. Bu katliamı yapan insanı nasıl kürsüye çıkartıyorsunuz? Havadan bomba atmak, geçici çözüm sağlar. Suriye'nin toprak bütünlüğü korunacak şekilde parlamenter sistemin oluşturulması artık ertelenemez. Irak'ta her kesimin güvenliğini sağlayacak reformlar hayata geçmelidir. Şu anda yapılacak operasyonlar, oluşturulan koalisyon sadece Irak'a yönelik olmaz.


10 yıl önce