|

ESK karkas et satışına başladı

Et ve Süt Kurumu, kırmızı et ve yemek sanayiine yönelik, dondurulmuş çeyrek karkas sığır eti satışlarına başladı. Dondurulmuş karkas etinin kilogram fiyatı 21,5 TL olacak.

Yeni Şafak
04:00 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 21:12 - 29/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Et ve Süt Kurumu (ESK), dondurulmuş çeyrek karkas sığır eti, sadece kırmızı et ve yemek sanayinde faaliyet gösteren firmalara satacak. ESK Genel Müdürü Kasım Piral, dönemsel ihtiyaçlar doğrultusunda artan kırmızı et talebine cevap vermek amacıyla sadece şarküteri ve yemek sanayine, dondurulmuş karkas sığır satışı başlattıklarını ve sektöre uygun fiyata kırmızı et tedariği sağladıklarını söyledi.



BİRİNCİ SINIF
İTHAL DANA ETİ


Bu süreçte ithal edilecek etlerin helal kesim standartlarına uygun ve birinci sınıf dana eti olacağını belirten Piral, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca denetlenerek onay verilen kesimhanelerden elde edilen etlerin ithalatına izin verildiğini ifade etti. Kesimlerin İslami kaidelere göre yapıldığını dile getiren Piral, "Müslüman kasaplar tarafından kesimler yapılıyor" diye konuştu.



BAKANLIK ONAYLI


Piral, şunları kaydetti: “Sığır karkas et ithalatı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının onay verdiği AB ülkelerinden, helal kesim sertifikası almış kesimhanelerde, yine Bakanlığımız veteriner hekimleri ve ESK veteriner hekimleri kontrolünde gerçekleştiriliyor. Çalışma koşullarını yerinde kontrol eden veteriner hekimlerimiz tarafından seçilip onaylandıktan sonra hayvanların kesimine izin verilmekte, sığırların kesim öncesi, kesim ve kesim sonrası muayeneleri gerçekleştirilmekte, tüm bu işlemlerin sağlık kurallarına uygunluğu veteriner hekimlerimizce denetlenmektedir.”



Şarküteride ve yemek sanayinde kullanılacak


Avrupa Birliğinde, mevzuat gereği çiftlik hayvanlarının beslenmesinde işlenmiş hayvansal proteinlerin kullanımının yasak olduğunu hatırlatan Piral, “Dolayısıyla ithal edeceğimiz sığır karkaslarının beslenme koşullarıyla ilgili olumsuz haberlere de itibar edilmemelidir. Bu standartlarda kesimler gerçekleştirilip, sığır etleri şoklanacak ve soğuk zincir kurallarına uygun şekilde ülkemize getirilerek şarküteri ve yemek sanayinde kullanıma sunulacak” değerlendirmesinde bulundu.


#Et ve Süt Kurumu
#Kasım Piral
#Müslüman kasaplar
#Avrupa Birliği
9 yıl önce