|

Esnaf ve sanatkâra 22 milyon TL kredi

Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, ''Hükümetimizin, faizleri düşürmesinden esnaf ve sanatkarımıza ne kadar değer verdiği ortadadır. Esnaf ve sanatkarsız ülke kalkınamaz. Bu bağlamda biz 2013 yılının ilk 6 ayında 22 milyon TL kredi verdik'' dedi.

.
00:00 - 21/07/2013 Pazar
Güncelleme: 18:41 - 20/07/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Esnaf ve sanatkâra  22 milyon TL kredi
Esnaf ve sanatkâra 22 milyon TL kredi

Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, ''Hükümetimizin, faizleri düşürmesinden esnaf ve sanatkarımıza ne kadar değer verdiği ortadadır. Bu bağlamda biz 2013 yılının ilk 6 ayında 22 milyon TL kredi verdik'' dedi.

ESNAF ÜLKENİN BELKEMİĞİ

2013 yılın ilk 6 aylık dönemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, esnaf ve sanatkarın Türkiye''nin bel kemiği olduğunu söyledi. Hükümetin esnaf ve sanatkara her zaman destek olduğunu belirten Başkan Sinecek, ''Esnaflarımız Türkiye''nin bel kemiğidir. Esnaf ve sanatkarsız ülke kalkınamaz. Biz kooperatif olarak 2013''ün ilk 6 ayında 22 milyon lira kredi verdik. Elimizden gelse de esnafımıza daha fazla kredi verebilsek. Hükümetimizin faizleri düşürmesinden esnaf ve sanatkarımıza ne kadar değer verdiği açıkça ortadadır'' dedi.

300 BİN LİRA KREDİ

Samsun''un yatırımlardan ve teşviklerden faydalanamamasının üzücü olduğunu belirten Sinecek, ''Esnaf ve sanatkarlar için devletin bize sağlamış olduğu krediyi teşvik olarak esnafımıza vermek için mücadele içindeyiz. Çünkü onlar almış olduğu parayı şehrimize aktarıyor. Bunun için esnaflarımızın şehrimize katkı sağladığını düşünüyoruz. Faizler şu anda yüzde 4 ile 5 arasında değişiyor. Esnafımız yatırım değil de dükkanına malzeme alacak ise ona biz 125 bin lira verebiliyoruz. İş yeri alması, bulunduğu dükkanın mülkünü alması için de mücadele ederek yatırım kredisi olarak 300 bin lira kredi veriyoruz. Türkiye genelindeki kooperatifler içerisinde iyi bir sıralamada olan Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, esnaf ve sanatkarımızı hiç bir zaman geri çevirmemiş, onların sıkıntıları ve dertlerini göğüslemeye çalışmıştır'' diye konuştu.

11 yıl önce