|

Euro bölgesinde çalkantılar sürer

Ünlü ekonomist Dr. Nouriel Roubini, euro bölgesinin düşük büyüme ile karşı karşıya olduğunu belirterek, bölgede daha büyük çalkantılar olacağı öngörüsünde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:23 - 29/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Kriz kahini lakaplı ünlü ekonomist Dr. Nouriel Roubini, Türkiye'nin küresel şoklara karşı dayanıklılığını artırması için makro ekonomik yapısal reformlara devam etmesi gerektiğini belirterek, Euro bölgesinde daha büyük çalkantılar olacağı öngörüsünde bulundu. Hesap Uzmanları Vakfı'nın düzenlediği panelde konuşan Dr. Nouriel Roubini, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara değindi. Roubini, şunları söyledi: “Etrafınızdaki ülkelerdeki ekonomik ve siyasi krizler sizi etkiliyor. En az 6 sıcak noktadan sıkıntı oluşuyor Türkiye için. Yani, 'Kötü şans ve kötü bir stratejinin' bulunduğu noktadasınız. Sizin yapacağınız bir şey yok. Euro bölgesi, düşük büyüme ile karşı karşıya. Bu da ihracatınızın yüzde 45'ini yaptığınız Euro bölgesinde daha büyük çalkantılar olacağını öngörüyorum” dedi.



İRAN'A UCUZ ÜRÜN YOLU


Türkiye'nin komşu ülkelerine ilişkin de öngörülerde bulunan Dr. Roubini, şöyle devam etti. “Suriye'deki iç savaş, Irak'ta İŞİD, Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmalar, Yunanistan Euro bölgesinden çıkışı sizleri etkileyecektir. Sadece İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması bir süreliğine olumlu yansıyacak. Ancak o da bir süre sonra İran'dan daha ucuz ürünlerin girişinin de yolunu açabilecektir.”


Türkiye'nin kamu borcunun yüksek olmadığını belirten Roubini, faiz düşüşünün ise ateşle oynamak anlamına geleceği görüşünü savundu.



#Nouriel Roubini
#Hesap Uzmanları Vakfı
#Euro bölgesi
9 yıl önce