|

Eylülde 15 bin okul akıllanıyor

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, FATİH Projesi kapsamında ihalesi yapılan 347 bin akıllı tahtadan 101 bin adedinin yeni eğitim döneminde 15 bin okula dağıtılacağını açıkladı. Elvan, ''Akıllı tahtaların okullara dağıtımı 2015 sonunda tamamlanacak'' dedi.

Ekonomi Servisi
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:10 - 27/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Eylülde 15 bin okul akıllanıyor
Eylülde 15 bin okul akıllanıyor

Yeni eğitim döneminde 15 bin okul daha akıllı tahta teknolojisiyle donatılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında dağıtılacak 347 bin 367 ''akıllı tahta''dan 101 bininin eylülde 15 bin okulla gönderileceğini bildirdi. Bakan Elvan, FATİH Projesi kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının bugüne kadar 85 bin akıllı tahtanın Milli Eğitim Bakanlığınca kullanımını sağladığını söyledi.

2015 SONUNDA TÜM OKULLARDA

Söz konusu ihale kapsamında çok fonksiyonlu yazıcıların da okullara dağıtımının başladığını ifade eden Elvan, ''Eylül ayı itibariyle de 101 bin akıllı tahtayı, Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği 15 bin okula teslim edeceğiz. Herhangi bir sorun yok'' diye konuştu. Kalan akıllı tahtaların ise paketler halinde dağıtımının devam edeceğini bildiren Bakan Elvan, ''Akıllı tahtaların okullara dağıtımı 2015 yılı sonuna kadar tamamlanacak'' dedi.

HEDEF FIRSAT EŞİTLİĞİ

Eğitimde FATİH Projesi, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullardaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla geliştirildi. Bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde, derslerde etkin kullanımını sağlamak için okulöncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarda bu projeye yer verilmesi hedefleniyor.

Akıllı tahtayı VESTEL yazıcıyı OYAK üretiyor

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen, Ulaştırma Bakanlığı tarafından da desteklenen FATİH projesiyle, donanım ve yazılım altyapısı kapsamında, tüm okullarda çok fonksiyonlu yazıcı ve kamera ile tüm dersliklere etkileşimli tahta ve kablolu internet sağlanacak. Projeyle her öğretmen ve öğrenciye de tablet temin edilecek. Bu hizmetler kapsamda 41 bin 996 okul için satın alınan 347 bin 367 akıllı tahta ile 42 bin yazıcı için geçen yıl ihale gerçekleştirildi. Yapılan ihalede, akıllı tahta için en düşük teklifi 992 milyon 777 bin 226 lira ile Vestel Elektronik Sanayi Ticaret AŞ verirken, yazıcılar için ise en az teklif 96 milyon 359 bin 58 lira ile Oyak Teknoloji AŞ''den geldi.


10 yıl önce