|

Fabrika var çalışacak işçi yok

Ordu Gölköy'de açılan ve bin kişi istihdam kapasiteli olan tekstil fabrikasında çalıştırılacak işçi aranıyor. Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, fabrikada istihdam etmek için kapı kapı dolaşıp işçi aradıklarını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:33 - 6/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Gölköy Belediyesi'nin öncülüğünde açılan, bin kişi istihdam kapasitesibulunan tekstil fabrikasında çalışacak işçi bulunamıyor. Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, 12 milyon lira yatırımla açılan fabrikada sadece 320 kişinin çalıştığını söyledi.



MAHALLE MAHALLE İŞÇİ ARIYOR


Belediyenin öz kaynaklarından fabrika için 4 milyon lira harcama yaptığını kaydeden Mert, “Yaklaşık olarak işletmeci kardeşimiz de 6 milyon civarında yatırım gerçekleştirdi. Devlet ise İŞKUR aracılığıyla ise 2 milyon lira katkı sağladı. Toplamda 12 milyon lira yatırım yapıldı. Ancak yaklaşık bin kişinin istihdam edilebileceği bu fabrikamızda şu an itibarıyla 320 kişi çalışıyor. Maalesef işçi bulmakta güçlük çekiyoruz” dedi. İşçi bulabilmek için işletmeciyle mahalle toplantıları düzenlediğini anlatan Mert, “İşçi bulmak için ekipler halinde mahalle toplantıları yapıyoruz. İşçi temini için çalışıyoruz. Kapımız işsiz gençlere açık. Gelin çalışıp kazanın" dedi.



Dikiş makinasının başına geçti


Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, Gölköy İlçesi'nde kurulan tekstil fabrikasının açılışına katıldı. Açılış sonrası fabrikayı gezen Kurtulmuş, kısa bir süre dikiş makinasının başına geçti.


#Ordu Gölköy
#Ali Kemal Mert
#işkur
9 yıl önce