|

Faizsiz emeklilik

Emeklilik ve sigortada faizsiz dönem başladı. Kuveyt Türk ve Albaraka ortaklığı ile kurulan Katılım Emeklilik, faize duyarlı tasarruf sahiplerinin birikimlerini değerlendirerek azami 10 yılda emeklilik imkanı sunacak. Toplanan fonlar altın, döviz ve kira sertifikasında birikecek. Faizsiz sigorta ürünleri satışı ise iki katılım bankasının şubelerinde başladı.

Hamide Hangül
00:00 - 11/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:15 - 10/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Faizsiz emeklilik
Faizsiz emeklilik

Türkiye''nin ilk faizsiz hayat sigortası hizmeti Katılım Emeklilik ile başladı. Albaraka Türk ve Kuveyt Türk''ün yüzde 50-50 ortaklığında kurulan Katılım Emeklilik, faize duyarlı yatırımcılarının birikimlerini değerlendirmelerini sağlayacak. Toplanan birikimler altın, dolar, euro ve kira sertifikası gibi fonlarda birikecek. 10 yılın sonunda ise emeklilik imkanı doğacak. Faizsiz hayat sigortasının satışına, 500''e yakın Albaraka Türk ve Kuveyt Türk şubelerinde başladı.

1 TRİLYON TL HEDEFİ

Katılım Emeklilik''in tanıtım toplantısında konuşan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, Albaraka Türk ile güç birliği yaptıklarına işaret ederek, ''Biz 2 artı 2''nin 4''den fazla ettiğini, güç birliğinin yapılan işe bereket getirdiğini bilerek hareket ettik'' dedi. Uyan, 2023 yılı için bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğünün 6 trilyon TL''ye ulaşmasının, bunun için de katılım bankacılığının payının en az yüzde 15 olması gerektiğine işaret ederek, ''Hedefimiz 2023 yılında 1 trilyon aktif büyüklüğe ulaşmak'' dedi.

EKİBİMİZ HAZIR

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün büyüklüğünün ise 400 milyar TL''yi bulmasının hedeflendiğini dile getiren Uyan, ''Ülkemizde, bireysel emeklilik ve hayat sigortası hizmeti almak isteyen ve faiz hassasiyeti olan geniş bir kesim var. Katılım Emeklilik, kuruluş sermayesinden itibaren faizsiz ve sunduğu her hizmette Danışma Kurulumuzun onayını alan bir şirket oldu. Bunun için tüm Türkiye çapına yayılmış, her geçen gün sayıları artan şube ağımız ve güler yüzlü, konusunda uzman ekiplerimiz hazır. Hep birlikte çok çalışacak ve 2 artı 2''nin 4''ten çok ama çok ettiğini ispatlayacağız'' dedi.

İcazet alındı, faizsiz sigorta satışı başladı

Katılım Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, bugün itibariyle hem Albaraka Türk''ün hem de Kuveyt Türk''ün Türkiye genelindeki yaklaşık 500 şubesinde, icazeti alınmış bireysel emeklilik ve hayat sigortası ürünlerinin müşterilerin hizmetine sunulduğunu ifade etti. Böylelikle müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacağını dile getiren Yahşi, ''Faizsiz emeklilik ve sigortacılık alanında duyulan ihtiyaca eksiksiz bir cevap verecek ve sağlam bir alternatif olacak. İç tasarrufları artırmada ciddi işlev görecektir'' diye konuştu.

5 yılda 500 bin katılımcı

Uyan, Katılım Emeklilik olarak hedeflerini, 5 yılda 500 bin katılımcıya ve 1 milyar liralık fon büyüklüğüne ulaşmak ve emeklilik sektöründe ilk 10''da yer almak olarak belirlediklerini de kaydetti. Katılım Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, Türkiye''de ilk faizsiz hayat sigortası hizmetini sunan Katılım Emeklilik''in bireysel emeklilik ve hayat sigortası lisanslarını aynı anda alan tek sigorta şirketi olduğunu açıkladı.

Diyanet''ten fetva sinyali

Faizsiz ürünlere yönelik Diyanet''ten bir fetva alınıp alınamayacağına yönelik bir soru üzerine Fahrettin Yahşi, katılım bankacılığına ilişkin bir çalıştay düzenlendiğini, bu çalıştaydan çıkan sonucun bu noktaya gelebileceğini söyledi. Yahşi, Bank Asya''nın faizsiz emeklilik şirketini satın almayı düşünüp düşünmedikleri sorusu üzerine, bu yönde bir çalışmaları olmadığı yanıtını verdi.

1 kuruş bile faiz yok

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, sundukları ürünlerin BES, Kredi Hayat Sigortaları ve Ferdi Kaza Sigortaları olarak üçe ayrıldığını söyledi. Devletin yüzde % 25 katkı verdiği BES''i de faizsiz olarak değerlendirdiklerini belirten Sincek, toplanan fonların döviz, altın ve kira sertifikasında değerlendirildiğini kaydetti. Sincek, bir kuruş bile faiz karşmasının söz konusu olmadığını vurguladı.


10 yıl önce