|

Fazla kazanma hırsı Avrupa'yı krize soktu

2008 küresel kriziyle birlikte AB'nin içine düştüğü ekonomik sıkıntıların temelinde fazla kazanma hırsının ve göz yumulan ahlaki hataların olduğuna dikkat çeken Doç.Dr. Halil Zaim, "İş Hayatında Erdemli İnsan" çalışmasıyla işçi ve işverenin öncelikli kıstasının dürüstlük olduğu ortaya kondu

Cevat Kışlalı
00:00 - 1/06/2012 Cuma
Güncelleme: 20:54 - 31/05/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Fazla kazanma hırsı Avrupa'yı krize soktu
Fazla kazanma hırsı Avrupa'yı krize soktu

Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Ar ahlakaştırmaları Vakfı (UTESAV ) ve Fatih Üniversitesi işbirliği ile yapılan "İş Hayatında Erdemli İnsan" konulu araştırma, yöneticilerin ve çalışanların iş hayatındaki dürüstlük arayışlarını irdelerken, temel ahlaki kriterlerin de ekonomik alanda vazgeçilmez olduğu sonucunu ortaya çıkardı.

DÜRÜSTLÜK ÖNCELİKLİ TERCİH

Yaklaşık 3 bin yönetici ve çalışanın değerlendirildiği Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Halil Zaim yönetiminde ortaya konan araştırma, 22 soru içinden 12 ahlaki kriteri sıralıyor ve bu kriterlerden dürüstlük kavramını ön plana çıkarıyor. Öncelikle ticaretin düzeltilmesi gerekliliğine atıf yapan ve kitap haline getirilen araştırma, ekonomiye de yeni bir boyut kazandırmakta. Geçtiğimiz salı günü UTESAV'ın 7'nci Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkan seçilen İsrafil Kuralay, "Eğer ticareti düzeltebilirsek toplumu da düzeltiriz" şeklindeki ifadesiyle ekonomik kurumların akıl ve ahlak ile çalışmasının öneminin altını çizdi.

KAZANMA HIRSINI FRENLEYİN

2008 krizini hatırlatan Kuralay, kitabın önemine değinirken şu örneği veriyor:" Küresel krizi tetikleyen ABD'deki enerji devi Enron'un kazanma hırsı ve hile dikkat çekiciydi. Enron'daki hataları raporlayan Denetim ve Danışmanlık firması Arthur Anderson da oyunun parçası oldu. Müşterisini kaybetmemek için yapılan göz yummanın bedeli ağır oldu. 'Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler' anlayışı bu yaklaşımın temelini oluşturuyor."


Sayısal verilerle 'Erdemlilik'

Çalışmanın erdemli bir insanın iş hayatında nasıl davranması ve hangi vasıflara sahip olunması gerektiğini ele aldığını söyleyen Doç.Dr. Halil Zaim araştırmanın vasıflarının 4 grupta toplandığını, bunların, yöneticiler için mesleki yeterlilik, yönetici için ahlaki yetkinlik, çalışan için mesleki yetkinlik ve çalışan için ahlaki yetkinlik olduğunu hatırlattı. Araştırmada ortaya konan tespitler arasında ise şunlar sıralanıyor: İş hayatında erdemli insana duyulan ihtiyaç artıyor. Erdemli insanda mesleki yetkinlikle birlikte ahlaki yetkinlik önemli. Dürüstlük çalışan ve işverende aranan en önemli meziyet. Erdemli insan olabilmek herkesin öncelikle kendinden başlaması gereken hedef ve kurumdaki ahlaki yetkinlik en belirleyici unsurlardan. Çalışanlar için temel ahlaki kriterlerin sayısal verilerle tanımlandığı çalışmada yöneticiler için temel ahlaki kriterler de sıralanırken, olumlu bir ortamın oluşturulması ve başarılı iş performansının sağlanması için adil,ilkeli, sabırlı, ölçülü,güvenilir ve inançlı olmanın ayrı bir değer olduğunun altı çizildi.


Zenginlik adalet temelli olmalı

Küresel kriz ve AB'nin içine düştüğü sıkıntılı ekonomik tablonun yorumlandığı çalışmada kurtuluş reçetesi arayışı hatırlatılırken temelde yatan saiklerin hangi aşamalardan geçtiği hatırlatılıyor. İş ahlakının tarihi gelişimi ve karşılaştırmalı olarak İslam'daki iş ahlakı ile diğer dinlerdeki iş ahlakının karşılaştırıldığı araştırmada zenginlik kavramı ile birlikte adalet duygusunun ekonomik yapıda nasıl uygulandığı örneklerle anlatılıyor. Haksız rekabet, işçi-işveren ilişkisi ve yolsuzluk konularında iş ahlakı uygulamalarını ele alan araştırmada Türkiye'nin mali yapısı da irdeleniyor. Kamu hizmetinde iş ahlakı uygulamalarının pozitif çizgide verimliliği artırdığına dikkat çeken araştırma ile ilgili değerlendirme yapan Zaim," Liyakat kadar sabır önemli. Meslek kuruluşlarının ahlak kurulları oluşturulmalı. Yazılı metinlerle birlikte özel ve kamuda başkta KOBİ'ler olmak üzere yetkin insanların davranışları takip edilmeli. Aşırı kazanma hırsı, işçinin temel haklarının korunması işveren için öncelikli hedef olmalı. İşçi de özverili ve ahlakli çalışma ile verimini artırdıkça firmaların ayakta kalması daha uzun ömürlü olması sağlanabilir" görüşüne vurgu yapıyor.



12 yıl önce