|

Finike portakalına 'ŞOK' destek

Antalya’da kurduğu tarım platformu ile 2 bin 300 şubenin yüzde 70 yaş sebze meyve ihtiyacını karşılayan Şok, 5 milyon liralık yatırımıyla yerli çiftçiye destek oluyor. Genel Müdür Altındağ, "Türkiye’nin en büyük yerli muz ve portakal alıcısıyız" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 21:00 - 17/12/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
'Hepsi iyi marka, fabrikadan halka' felsefesi ile üç yıldır Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren Şok Market, Antalya ve Bursa’da kurduğu “Tarım Platformu” ile meyve sebze alımında yepyeni bir açılım yaptı. “Tarladan Halka” felsefesi ile kurulan Tarım Platformları, her gün tonlarca meyve sebzeyi direkt üreticiden alarak 2 bin 300 mağazasına ulaştırıyor. Böylece tüketicisine hem kontrollü, taze ve sağlıklı meyve sebzeyi ulaştırırken, yerli üreticinin de en büyük destekçisi olmayı sürdürüyor. 

KOMİSYONCU DEVRE DIŞI

Tarım Platformu'nun tanıtımını yapan Şok Genel Müdürü Mustafa Altındağ, “Meyve sebze ürünlerimiz için aracıyı, komisyoncuyu devreden çıkardık. Biz ürünü artık tarladan, direkt üreticiden alıyoruz. Böylece devletin denetimlerinin yanı sıra, kendimiz bizzat denetleme fırsatı elde ediyoruz. Ürünü kendi depomuzda tasnifleyerek bölge depolarına, oradan da Türkiye’nin en uç noktasındaki Şok mağazalarına ulaştırabiliyoruz” diye konuştu.

% 95’İ YERLİ ÜRETİCİ

Meyve sebze alımının yüzde 95’ini yerli üreticiden temin ettiklerini ifade eden Altındağ, böylece Türkiye’deki üretime de destek olduklarını vurguladı. Altındağ, şöyle devam etti: “Türkiye’nin en büyük yerli muz alıcısıyız. Bu yıl 6 bin ton salkım domates,  4 bin ton yerli muz, 8 bin ton Finike Portakalı, 6 bin ton mandalina ve 13 bin ton patatesi tüketicimize ulaştırdık. 2014 yılını yaklaşık 120 bin tonluk meyve  sebze satışı ile kapatacağız. 250 milyon lira ciro elde ettik. 2015 yılı hedefimiz 150 bin tonluk bir satış gerçekleştirmek. En kaliteli ürünü, en uygun fiyattan tüketicimize ulaştırıyoruz.” 

KÜNYEYLE TAKİP EDİLİYOR

Güvenilir çiftçilerle çalıştıklarını söyleyen Genel Müdür Altındağ, “Her bir çiftçinin kaydını tutuyoruz. Ürünlerimize uyguladığımız künye sistemi ile takip etme imkanı sunuyoruz. Ürünü tarladan fileye girene kadar denetleyip kontrol ediyoruz" dedi.
#Yıldız Holding
#Şok Market
#Tarım Platformu
9 yıl önce