|

Forum Diyarbakır'a ilk harç

Hollanda-Türkiye ortaklığıyla kurulan Multi Turkmall tarafından Diyarbakır'da 120 milyon euroya kurulacak alışveriş merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı

00:00 - 5/12/2007 Çarşamba
Güncelleme: 23:44 - 4/12/2007 Salı
Yeni Şafak
Forum Diyarbakır'a ilk harç
Forum Diyarbakır'a ilk harç

Hollanda-Türkiye ortaklığıyla kurulan Multi Turkmall şirketince Diyarbakır'da 120 milyon euroya kurulacak alışveriş merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Forum Diyarbakır" alışveriş merkezinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın hak etmediği bir şekilde isminin terörle birlikte anıldığı bir ortamda bu kente bu kadar büyük bir yatırımın yapılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. yan Bakan Eker, şöyle dedi: "Bu aslında imajın sanal bir imaj olduğu, gerçeklerle bağdaşmadığını ve güvenli bir kent olduğunu gösteriyor. 120 milyon euroluk yatırım Diyarbakır'ın ihtiyaç duyduğu bir yatırımdır. Bu yatırımı gerçekleştiren firma yetkililerini kutluyorum. Yatırımlarla ilgili yapılacak her türlü işe gönüllü olarak destek oluyoruz. Doğal kaynaklarını kullandığımızda Diyarbakır tarihteki parlak dönemleri gibi yeniden kalkınacaktır" diye konuştu.


2009'da açılacak

2009 yılı Eylül ayında inşaatı tamamlanarak hizmete açılacak olan Forum Diyarbakır'da 150 mağaza, restoranlar ve kafelerin yanı sıra 2 bin araçlık bir otopark da bulunacak. Merkezde 2 bin kişi çalışacak.



16 yıl önce